zaterdag, april 20

Straffe verhalen (12)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Messi in het circus

Sinds 10 oktober voert Cirque du Soleil in het Parc del Forum in Barcelona de show ‘Messi 10’ op. De beste voetballer aller tijden woonde samen met zijn vrouw Antonella Roccuzzo de première bij.

Het spektakel is gebaseerd op het leven van Lionel Messi en loopt nog tot 4 januari. In de lente van volgend jaar (11 juni tot 5 juli) verhuist de voorstelling naar Buenos Aires.

Messi 10’ is gebaseerd op het leven van Messi. Het is de bedoeling een portret te schetsen van het genie uit Argentinië en zo kinderen te inspireren. Het spektakel wordt door Cirque du Soleil omschreven als: ‘Een euforische sensatie van 90 minuten die adembenemende fysieke prestaties combineert met een ondenkbaar poëtisch wonder. Het circus neemt de bezoekers mee in de opkomst van Messi, die opgroeide in het Argentijnse Rosario en bij FC Barcelona uitgroeide tot een voetbalfenomeen. Messi is in zijn carrière zes keer uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld.’

De hoofdrollen zijn, misschien vreemd genoeg, weggelegd voor twee vrouwen. Catalina Alessandra Vega Pina (24) is een Chileense die ooit benaderd werd door Atletico Madrid. Ze studeerde lichamelijke opvoeding aan de universiteit van San Sebastian, maar kwam aan de kost met optredens als freestyler. Een specialiteit waarin ze zich kroonde tot Zuid-Amerikaans kampioen. Ze treedt vooral in Brazilië op.

Vicky Losada (28) heeft meer gemeen met Messi. Ze werd weliswaar in Catalonië geboren, maar is – net als Lionel – aanvoerder van FC Barcelona. Dat is de club waar ze haar voetbalcarrière startte en waarnaar ze drie keer terugkeerde na transfers naar Espanyol, Western New York Flash en Arsenal. Met Barça werd ze vier keer kampioen en won drie keer de beker. Ze speelde ook 58 interlands en scoorde daarin dertien keer.

Vicky Losada is profspeelster, maar de salarissen in het vrouwenvoetbal zijn te laag om van te leven. Daarom probeert ze haar voetbaltechnische kwaliteiten te gelde te maken bij Cirque du Soleil. Tevens leidt ze een voetbalschool voor jongens en meisjes.

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

3 reacties

  1. Pingback: ข่าวบอล

  2. Pingback: youtube automation niches

  3. Pingback: รับทำ SEO สายขาว

Leave A Reply