maandag, april 22

Offside & Onside: Top secret

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OFFSIDE

 • Geheim overleg tussen de topploegen. Kan het nog lomper? Denken aan een nieuw competitieformat met maar één doel voor ogen. Hoe kunnen we nog meer geld binnenhalen en de kleinere clubs voor schut zetten.
 • Bij Lierse lijken de spelers baas. Mickaël Tirpan is nog geen maand in Lier en hij slaagt erin om Geert Emmerechts buiten te werken. Er moet meer aan de hand zijn op het Lisp.
 • Denkt men nu echt dat het scheidsrechtersprobleem zal opgelost zijn door referees uit het buitenland hierheen te halen. Het is in ieder geval een uitstekend middel om te werken aan het zelfvertrouwen van onze Belgische scheidsrechters.
  Samen naar oplossingen zoeken zou een stuk makkelijker zijn.
 • Op de scheidsrechter kunnen ze het bij AA Gent zeker niet steken in het treffen met Haifa. Dit was een masterclass “in je eigen voet schieten”. Een totaal onnodige nederlaag in Boedapest tegen een zwakke tegenstander en het wordt volgende week alle hens aan dek om een totale deconfiture te voorkomen.
 • Hoe lang zullen spelers zoals Mbappé ons nog voor de gek houden?

ONSIDE

 • Romelu Lukaku vraagt aandacht voor de oorlog in Congo, het geboorteland van zijn ouders. Romelu is een man die een uitgesproken mening heeft en daarvoor ook uitkomt. Eigenlijk zouden meer topsporters dat moeten doen.
 • Ik vraag me af wat de topspits van Cercle Kévin Denkey wel zou waard zijn, als je ziet voor hoeveel spelers van die andere Brugse club over de toonbank gaan. De Togolees is absoluut een van de weinige smaakmakers in onze competitie.
 • Nog maar eens is de mentale sterkte van Union gebleken. Na een zwakke prestatie in de eerste helft 0-2 achter komen en toch die mentale sterkte vinden om terug te vechten en nog een gelijkspel uit de brand slepen bij het Duitse Eintracht Frankfurt, een ploeg die bovenaan meedraait in de Bundesliga.
 • Het is positief te noemen dat de woorden van Alessio Castro-Montes overal werden opgepikt. Het getuigt van moed om je ook even in de schoenen van de scheidsrechter te verplaatsen in plaats van mee te huilen met de wolven in het bos.
 • We lazen ergens dat de Conference een competitie voor gebuisden is. Dat klopt toch niet helemaal met de werkelijkheid. De UEFA blijft ongelijkheid creëren en ervoor zorgen dat de kleine landen niet meer meekunnen.
  Zet een aap en een varken voor de boom en vraag om ter eerst tot in de top te klimmen. Is dat varken gebuisd omdat het niet kan klimmen?
 • Hein wordt 60 en geeft een leuk interview. Hij kan het dus toch.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply