Author Paul Catteeuw

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

België & de rode duivels

Racisme: het begint bij opvoeding

By

Niet enkel de roepers in een stadion, maar ook de roepers in de dorpsstraat of de stadsmarkt moeten worden aangepakt. Als Vincent Kompany al een functie in dit geheel heeft, laat het dan een katalysator zijn die tot een catharsis leidt, zodat heel veel gewone mensen niet meer moeten lijden.

Antwerp

De genen van Radja Nainggolan

By

De ambassadeur van Beerschot die zal proberen om Antwerp op de tweede plaats te houden en het Kiel nog verder in de kelder van de rangschikking te duwen. Tenzij de ratten boven zichzelf uitgroeien en toch nog een greep doen naar de titel van ploeg van ’t stad.

Spelregels

Fiscale hypocrisie

By

Met deze realiteit zullen wij moeten (leren) leven. En misschien moeten we dan door een diep dal van voetbalplezier, maar het lijkt de enige weg om tot een rechtvaardige ordening in de voetbalwereld te komen.

België & de rode duivels

Een Janus in Gent

By

Nu ja, zo lang in de Ghelamco-arena het bier vloeit, zal er wel een glimlach rond de lippen van Louwagie spelen. Commercie voor alles. Het is altijd goed, als je alles van alle kanten kunt bekijken. Net zoals Janus het deed.

1 2 3 4