woensdag, juni 19

Offside & Onside – Les claquettes de RWDM ont claqué

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OFFSIDE

 • Neen, het was geen goed idee om met zijn allen achter een spandoek te gaan staan met een tekst die eerder aan een overledene deed denken.
 • Het stond in de sterren geschreven dat Vermeeren voor veel geld naar het buitenland zou vertrekken. Het is weer een teken aan de wand dat het voetbal door geld wordt geregeerd. Kopen en verkopen, daar draait het allemaal om.
  Wie weet nog hoe zijn ploeg in augustus bij het begin van de competitie er uitzag? Haal de poster van je favoriete ploeg eens boven en vergelijk.
 • Ook dat gezaag over spelers op de Africa Cup beu? Elke trainer weet bij het begin van het seizoen dat dit kan gebeuren. Er telkens opnieuw over beginnen heeft geen enkele zin. Als er hier al schuldigen zijn, dan zijn het de verantwoordelijken binnen een ploeg die die Afrikaanse spelers binnenhalen. En misschien hopen dat ze net niet goed genoeg spelen om opgeroepen te worden. Vermijd gezaag en kies voor andere spelers.
  De meeste van de opgeroepen spelers verwarmen overigens meestal de al warme reservebanken.
 • We zijn zowat het enige land in West-Europa waar je geen wedstrijden uit de Africa Cup en de Asia Cup te zien krijgt. Vooral in Afrika is goed voetbal te zien. Maar zo hebben we ook het doelpunt van Sandy Walsh (Indonesië) tegen Japan gemist.
  Zolang veldrijden belangrijker is …
 • Een match van 5 minuten. Wie verzint zoiets? En wie wordt hier gestraft? Dit had echt anders gekund. Door bijvoorbeeld een forfaitnederlaag voor RWDM uit te spreken.
  Het wordt echt tijd om daarmee te beginnen. We vermoeden dat het supportershooliganisme snel voorbij zou zijn. Maar zoals altijd spaart men weer de kool en de geit.
  Bij DWD zijn we nooit fan geweest van Elefantino, maar toch heeft hij nu voor een keer gelijk, wanneer hij voor een forfaitnederlaag pleit.
 • Extra Time wordt meer en meer een slaapverwekkend vertoon waarbij men vooral elkaar niet durft tegen te spreken. Een programma zonder presentator vervlakt zeer snel in een koffiekransje. Geeuw.
  Tip: kijk eens naar de Nederlandse voetbalprogramma’s.
 • Als Genk en Club Brugge gelijk zouden krijgen en hun match zou worden herspeeld, dan kan alleen maar chaos volgen en is er elke week wel een aanleiding te vinden om een match te laten herspelen. Het wordt nog een leuke boel in onze pintjesliga.
 • Ondertussen wachten we af wat de volgende cliffhanger in de soap KV Oostende wordt.
 • De zogenaamde supporters van RWDM zijn erin geslaagd om te tonen waarom surrealisme in België is uitgevonden. Bekijk het volledige filmpje van vijftien minuten (https://www.hln.be/rwdm/kijk-rwdm-fans-zetten-spelers-en-technische-staf-onder-druk-maak-jullie-truitje-nat-tegen-eupen-of-we-leggen-de-match-stil~a255aabf/) en overtuig jezelf van dit werkelijk surrealistische vertoon van enkele onnozele malloten die denken dat ze hun club steunen, terwijl ze net het omgekeerde doen. Stijgende verbazing die leidt naar ongeloof. Alsof een voetballer het veld zou opstappen met de idee om – met opzet – slecht te spelen. Profvoetballers leven een bevoorrecht leven, dat klopt, maar ze hebben ook het recht om met respect te worden behandeld. Teenslippers (claquettes) aangeboden krijgen hoort daar niet bij. Een bandje voor Club Med ook niet.
 • Nog meer onrust in Brussel. Nu ook Union-Anderlecht stopgezet. Hoe zei die man aan het hekken van RWDM dat ook alweer: “C’est la honte totale”. Meer zelfs, het is de schaamte voorbij.

ONSIDE

 • We kunnen alleen maar toejuichen dat Voetbal Vlaanderen iets wil doen aan de monsterscores in jeugdwedstrijden. Wie heeft er iets aan een wedstrijd die eindigt op 18-0? Frustratie bij het verliezende team, terwijl de winnende elf niets hebben bijgeleerd.
  Bij de allerjongsten wordt zelfs geen uitslag of klassering vermeld. Zou het geen idee zijn om dat systeem op te schuiven naar de iets hogere leeftijdsklasse?
 • Hoe mooi is het om te zien hoe Palestina zich heeft geplaatst voor de laatste zestien in de Asia Cup. Een volk in oorlog dat er toch nog in slaagt om een ploeg af te vaardigen maakt blijkbaar veel emoties los.
 • Christian Streich, de trainer van het Duitse Freiburg, heeft echt wel veel losgemaakt in Duitsland. Zijn persconferentie is ontelbare malen bekeken en verder opgepikt. Door heel wat mensen buiten het voetbal, maar ook door belangrijke mensen in de voetbalwereld. Zowel Uli Hoeneß als Thomas Tuchel sprak zich heel duidelijk uit tegen AfD en rechts-radicalisme. Maar ook haast alle ploegen in de Bundesliga spraken zich heel duidelijk uit in politieke statements.
  In België en Nederland werd hieraan zeer weinig aandacht besteed. Een gemiste kans, want het Duitse voetbal heeft getoond hoe het wel kan.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply