maandag, april 22

Offside & onside

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OFFSIDE

 • Emmanuel Macron wil overwegen om soldaten naar Oekraïne te sturen, maar de Franse president heeft desondanks tijd om zich met het voetbal bezig te houden. Zo ontving hij de emir van Qatar op het ‘Elysée in de hoop de tv-rechten van de Ligue 1 te verkopen aan de zender beIN.
 • Voetbal (soccer) wordt steeds populairder in Amerika, maar het blijft de vraag of ze ginds het spel wel echt begrijpen. De MLS (Major League Soccer) heeft een paar nieuwigheden ingevoerd. Wie invalt voor een geblesseerde speler moet 60 seconden wachten vooraleer hij het veld op mag. Een geblesseerde speler die wordt verzorgd, moet minimum twee minuten wachten voor hij weer mag meespelen.
  Spelers (en hun team) worden dus gestraft omdat ze verzorging nodig hebben. Meestal is dit het gevolg van een overtreding van een speler van de tegenpartij, die daarvoor dus wordt beloond.
 • De Belgische voetbalbond wil de gsm’s en computers van een aantal personeelsleden controleren om uit te zoeken wie de info over de ‘prestaties’ van de scheidsrechters heeft gelekt. Wie heeft contact gehad met de journalist die de primeur bracht? Maar wat als het eigenlijk een andere persjongen was die de info had en op deze manier zijn bron beschermde? Hoe dan ook, de voetbalbond heeft niet het recht te gaan snuffelen bij zijn werknemers. En de man die dit naar buiten bracht, moet zich geen klokkenluider wanen. Daarvoor moet je maatschappelijk relevante zaken aan het licht brengen.
 • Cristiano Ronaldo is in Saudi-Arabië voor één wedstrijd geschorst vanwege een masturbatiegebaar. Volgens de Portugees ‘beeldde hij kracht en overwinning uit’. En zijn we het in Europa gewend.
 • Paul Pogba kreeg de maximumstraf voor dopinggebruik: vier jaar schorsing. Een zielige teloorgang van een schitterende speler.
 • Nog maar vorige week hoopten we dat er een einde zou komen aan het heengaan van spelers. De inkt was nog niet opgedroogd of we lazen het bericht over een van de stijlrijkste voetballers die we uit in ons land bezig zagen, Ulrik le Fevre.
  En nu mag het echt ophouden.
 • Penaltygate … und kein Ende. Een mens wordt er moe van.

ONSIDE

 • De Premier League wil ruim één miljard euro vrij maken voor de rest van de voetbalpiramide.
 • Misschien moet de bekermatch wel op een latere datum, als Union blijft scoren op het Europese toneel.
  Getuigt de kalenderplanning in België van realisme, onder het motto: “Geen enkele Belgische ploeg raakt nog zo ver in de Europese campagnes”. Gelukkig laat Union ons een beetje dromen.
 • De Belgische vrouwenploeg heeft gecumuleerd met 10-2 van Hongarije gewonnen. Misschien wel van Jeanneke en Mieke, maar het is toch weer een stap vooruit. Onder de hoede van Yves Serneels.

(Paul mCatteeuw & François Colin)

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply