maandag, april 22

Opgepast voor Fabrizio Romano!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Onlangs deed dewitteduivel een oproep aan onze media om de transferberichten van Fabrizio Romano niet langer als het evangelie te beschouwen. De man is geen journalist maar een influencer, die op de loonlijst van een aantal makelaars lijkt te staan. Dat begint stilaan door te sijpelen. Troels Bager Thøgersen van de Deense krant Tipsbladet waarschuwde naar aanleiding van transfernieuws omtrent Roony Bardghji (FC Kopenhagen) voor nieuws afkomstig van de transfergoeroe. We willen u zijn commentaar niet onthouden. (De redactie van De Witte Duivel)

Man skal være på vagt over for Fabrizio Romano!

Ole Hoffskov (Tipsbladet, 28-2-2024)

De absolute transferkoning, de Italiaan Fabrizio Romano, is het waard om kritisch bekeken te worden, zegt Troels Bager Thøgersen, commentator bij Tipsbladet. Tipsbladet heeft documenten kunnen inkijken over Fabrizio Romano’s werkwijze met geldschieters die proberen deals te sluiten met clubs – waaronder Deense – voor publiciteit.
Fabrizio Romano staat bekend als ‘s werelds beste transferjournalist en het valt niet te ontkennen dat de Italiaan het bijna altijd bij het juiste eind heeft als hij onthult dat een speler van de ene naar de andere club verhuist.
Dit geeft Fabrizio Romano een cultstatus onder voetbalfans over de hele wereld, maar het is ook de moeite waard om kritisch te kijken naar de Italiaan en niet in de laatste plaats naar de machinerie waarvan hij met zijn enorme aanhang op sociale media deel is gaan uitmaken.
Op woensdag brengt Fabrizio Romano bijvoorbeeld het verhaal dat Roony Bardghji momenteel geen speeltijd krijgt bij FC København omdat hij geen dialoog wil aangaan over de verlenging van zijn contract, dat in 2025 afloopt. FCK ontkent tegenover Tipsbladet dat de club iets met dat verhaal te maken heeft.
Het verhaal over Roony Bardghji toont waar je op moet letten als je een bericht van Fabrizio Romano tegenkomt, zegt Troels Bager Thøgersen, die zich al meer dan 15 jaar bezighoudt met de transfermarkt en de schaduwkanten, en hij luidt de noodklok.
“Ik weet dat Fabrizio Romano wordt verafgood. Maar ik moet zeggen dat hij vaak boodschappen doet voor zaakwaarnemers en daar zijn informatie vandaan haalt, en dit lijkt in het belang van de backroom staff om FCK onder druk te zetten”, zegt Troels Bager Thøgersen en voegt eraan toe: “Het zal uiterst interessant zijn om het spel van Bardghji tot de zomer te volgen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hij moet of zijn contract verlengen of worden verkocht, tenminste als je het FCK vraagt, want hij daalt flink in verkoopwaarde komende januari en zomer met minder dan een jaar te gaan voordat zijn contract afloopt. Maar ik weiger te geloven dat Neestrup niet zijn beste team zal opstellen”.

Clubs kunnen publiciteit kopen
Tipsbladet is ook in het bezit gekomen van documentatie waaruit blijkt dat een bedrijf achter Fabrizio Romano contact heeft opgenomen met clubs – waaronder Deense– met een aanbod om publiciteit te kopen.
De clubs betalen en Fabrizio Romano brengt de club en speler onder de aandacht bregen van zijn meer dan 20 miljoen volgers op X en 27 miljoen volgers op Instagram.
“Het zegt veel over het bedrijf achter Romano dat blijkbaar partnerschappen probeert aan te gaan met clubs. Je moet wat hij zegt dus met een korreltje zout nemen, want het kan zijn dat hij dit met commerciële bedoelingen vertelt”, zegt Troels Bager Thøgersen en vervolgt: “Dit is geen journalistiek. Het is een business waar zowel clubs als zaakwaarnemers uiteindelijk moeten betalen voor de publiciteit en dat is niet logisch, tenminste niet in de journalistiek. En ik denk dat we dat in dit geval moeten onthouden – dat wat op journalistiek moet lijken in feite gedreven kan worden door pure commerciële belangen”.
Tipsbladet weet niet of er in dit specifieke geval iets is betaald voor de vermelding van Roony Bardghji.

Tipsbladet heeft contact gehad met Fabrizio Romano, maar die wil niet geïnterviewd worden.

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply