donderdag, juni 20

Er moet ons iets van het hart… Voetbal is van ons!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voetbal is niet enkel veruit de populairste sport in ons land, maar in de wereld tout court. Zowel wat het aantal spelers als wat supporters betreft.

Elk weekend is voetbal een actief of passief tijdverdrijf voor vele duizenden mensen van heel jong tot heel oud.

En toch is het bijlange niet allemaal rozengeur en maneschijn. Voetbal staat steeds meer onder druk. Neen, niet het spelletje zelf, maar een aantal zaken daaromheen die net ons plezier in voetbal vergallen. Fraude, supportersgeweld, scheidsrechters en de VAR, maten naaien of te kleine RSZ-bijdragen. Het is maar een greep uit de dingen die ervoor zorgen dat we in wedstrijdverslagen en -commentaren meer over de bijzaken praten dan over de schoonheid van het voetbal zelf.

Daarom vragen wij gewoon het volgende:

 • Stop met corruptie in de bestuurskamers
  want ze zorgen voor een scheefgetrokken verhouding tussen ploegen
 • Stop met de waanzinnige bedragen voor spelers en makelaars
  want ze maken een eerlijke strijd tussen ploegen kapot
 • Stop met het onaanvaardbare geweld op en rond de voetbalvelden
  want geweld hoort gewoon niet thuis in onze maatschappij
 • Stop met kritiek op de scheidsrechters
  want zonder hen houdt het spelletje op
 • Stop met spelbederf op en rond het voetbalveld
  want wij willen voetbal zien

Ben je het hiermee eens, steun dan ook dit pamflet voor voetbal waar we opnieuw met zijn allen kunnen van genieten. Want voetbal is van ons!

Je kan ons steunen door helemaal naar onder te scrollen en iets in de commentaarkolom te schrijven. Doe het om mee op te komen voor ons voetbal!

Bedankt

François Colin, Raf Willems en Paul Catteeuw

De Witte Duivel

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

13 reacties

 1. John De Winter on

  Volledig mee eens. Voeg daar kritiek op VAR maar aan toe, ook en vooral vanwege de zgn pundits. We hebben dankzij de VAR eindelijk iets wat op onbetwistbaarheid lijkt. En ja, één cm off-side is off-side. Met het zgn “onvrijwillige” handspel heb ik het moeilijk. Gezichtsbescherming is wél aanvaardbaar maar de notie “aangeschoten” bal voor een profvoetballer lijkt mij bedenkelijk.

 2. Lieven Metens on

  Ik sta voor 100% achterjullie standpunten, alleen, hoorde ik dat 35 à 40 jaar geleden ook al niet, al waren er toen nog niet zoveel makelaars. Het is alleen maar verergerd sindsdien of ben ik verkeerd? Succes🤞👍💪

 3. Raf Debusscher on

  Eindelijk iemand die aan de alarmbel trekt, misschien moet het herstel van de “echte” sportiviteit en “echte” fairplay beginnen op het veld: door de spelers, misschien volgt de rest….

 4. I’m really loving the theme/design of your site.
  Do you ever run into any internet browser compatibility issues?
  A couple of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Safari.

  Do you have any recommendations to help fix this issue?

Leave A Reply