maandag, mei 20

Er moet ons iets van het hart… Voetbal is van ons!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Voetbal is niet enkel veruit de populairste sport in ons land, maar in de wereld tout court. Zowel wat het aantal spelers als wat supporters betreft.

Elk weekend is voetbal een actief of passief tijdverdrijf voor vele duizenden mensen van heel jong tot heel oud.

En toch is het bijlange niet allemaal rozengeur en maneschijn. Voetbal staat steeds meer onder druk. Neen, niet het spelletje zelf, maar een aantal zaken daaromheen die net ons plezier in voetbal vergallen. Fraude, supportersgeweld, scheidsrechters en de VAR, maten naaien of te kleine RSZ-bijdragen. Het is maar een greep uit de dingen die ervoor zorgen dat we in wedstrijdverslagen en -commentaren meer over de bijzaken praten dan over de schoonheid van het voetbal zelf.

Daarom vragen wij gewoon het volgende:

 • Stop met corruptie in de bestuurskamers
  want ze zorgen voor een scheefgetrokken verhouding tussen ploegen
 • Stop met de waanzinnige bedragen voor spelers en makelaars
  want ze maken een eerlijke strijd tussen ploegen kapot
 • Stop met het onaanvaardbare geweld op en rond de voetbalvelden
  want geweld hoort gewoon niet thuis in onze maatschappij
 • Stop met kritiek op de scheidsrechters
  want zonder hen houdt het spelletje op
 • Stop met spelbederf op en rond het voetbalveld
  want wij willen voetbal zien

Ben je het hiermee eens, steun dan ook dit pamflet voor voetbal waar we opnieuw met zijn allen kunnen van genieten. Want voetbal is van ons!

Je kan ons steunen door helemaal naar onder te scrollen en iets in de commentaarkolom te schrijven. Doe het om mee op te komen voor ons voetbal!

Bedankt

François Colin, Raf Willems en Paul Catteeuw

De Witte Duivel

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

1 reactie

Leave A Reply