maandag, mei 20

KV Kortrijk bedot gouwgenoot Cercle Brugge – Daniël Christiaens

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hannes Van der Bruggen heeft er zijn eerste 28 minuten bij Cercle Brugge op zitten en kon niet voorkomen dat groenzwart tegen een halve invallersploeg van Antwerp met 1-0 onderuit ging na een late (en onverdiende) goal van uitgerekend Lamkel Zé, in een match die gezien het pover spel én evenwicht slechts een 0-0 verdiende.

Over die transfer van Hannes Van der Bruggen was er toch wat te doen. Cercle wou hem gratis, KVK vroeg liefst 300.000 euro.  Voor een speler die voor volgend seizoen niet meer gewenst was. Uiteindelijk heeft Cercle 300.000 euro betaald, de krantenberichtgeving daaromtrent was dus correct. Of dat niet veel is voor iemand die nog 12 matchen mocht meedoen in de reguliere competitie (zonder rekening te houden met eventuele barragematchen). Reken zelf maar uit : 25.000 € per match. Behoorlijk veel geld als je het ons vraagt en dan mag Van der Bruggen nog niets overkomen (schorsing, blessure, Corona,..).

KVK wist natuurlijk wel dat Cercle en Van der Bruggen elkaar snel hadden gevonden én een overeenkomst hadden gemaakt voor 3,5 jaar met optie op nog één seizoen.  En toch was dat blijkbaar nog niet genoeg voor KVK. De sluwe KVK-manager Matthias Leterme bedong nog een clausule dat Van der Bruggen niet mocht spelen tegen KVK, match die zaterdag in het Guldensporenstadion doorgaat. Op straffe van een bijkomend bedrag van liefst 200.000 € indien dat wel gebeurt.  Terwijl het hier toch om een definitieve transfer gaat.

Het is gebruikelijk en toegelaten door de Pro League dat een club die een speler “verhuurt” kan eisen dat de “ontvangende club” die speler niet opstelt tegen hen. Maar bij een definitieve transfer is dat normaal niet gebruikelijk, KVK betaalt immers niets meer sedert de transfer vorige maandag werd afgerond. Dat de nieuwe technisch directeur van Cercle, de Mexicaan Carlos Avina, tegenover een geslepen Leterme, toch een beetje bedot is lijkt hier wel duidelijk. Als Van der Bruggen nog een wezenlijke bijdrage zou leveren om Cercle uit de twee laatste posities te houden zal dit snel vergeten worden, anders is dat toch iets dat heel wrang zal aanvoelen.

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Comments are closed.