donderdag, juni 20

Eeuwige 25 Anderlecht: Pär Zetterberg meets Franky De Meyer

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anderlecht-archivaris Franky De Meyer leverde de beelden voor het boek Eeuwige 25 Anderlecht. Het is dus zeker zijn boek. Hij bezocht de nog levende paars-witte legendes het voorbije jaar om hen het boek persoonlijk te overhandigen. Hij werd overal hartelijk ontvangen. In deze rubriek brengt hij om de veertien dagen het verhaal van zijn bezoeken. Eeuwige 25 Anderlecht is hier te koop.

Franky De Meyer: ‘Precies één jaar geleden begon ik aan mijn ereronde met bezoeken aan de iconen die in mijn boek stonden. Ik ontmoette Pär op het oefencomplex in Neerpede en vertelde dat de foto van ons samen 25 jaar geleden hier genomen is. Ook dat ik vele wedstrijden heb gezien toen hij samen met Johan Walem, Bertrand Crasson, Tom Colpaert en Mario Callaert bij de Nationale Scholieren en Uefa’s speelde onder leiding van Anderlechtlegende Pierre Hanon. Ik ging veel kijken samen met mijn papa en de ouders van Mario Callaert. Met Mario voetbalde ik bij de miniemen en knapen van White Star Sint-Amandsberg. Wie had toen gedacht dat ik zoveel jaren later een verzameling zou hebben van meer dan 75.000 foto’s van Anderlecht. En hier vinden we dus zowel de oude en de jonge Pär Zetteberg in mijn gezelschap. Genieten geblazen.’

Eeuwige 25 – Eeuwige 25 van Anderlecht: van Mermans tot Kompany | Raf Willems

Share.

About Author

Franky De Meyer is een 48-jarige Anderlechtfan uit Desteldonk(Gent). Veertig jaar lang volgde hij thuis- en uitwedstrijden in zowel Belgische als Europese competities. Hij creëerde in zijn woning een ‘Anderlechtkamer’ met paarse muren en witte kasten. Daar bewaart hij een unieke fotocollectie van meer dan 76.000 foto’s van spelers, trainers, bestuursleden en stadion. Daarnaast bezit hij een al even unieke handtekeningverzameling, waarvan slechts twaalf handtekeningen ontbreken van iedereen die sinds 1940 een rol speelde bij Anderlecht. Franky is coauteur van het ‘Eeuwige 25 Anderlecht’, waar hij als foto-archivaris fungeerde.

2 reacties

  1. Pingback: right here

  2. Pingback: Para Ordnance Guns

Leave A Reply