donderdag, juni 20

De eeuwige 25 van Anderlecht: Frank Vercauteren

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anderlecht-archivaris Franky De Meyer leverde de beelden voor het boek Eeuwige 25 Anderlecht. Het is dus zeker zijn boek. Hij bezocht de nog levende paars-witte legendes het voorbije jaar om hen het boek persoonlijk te overhandigen. Hij werd overal hartelijk ontvangen. In deze rubriek brengt hij om de veertien dagen het verhaal van zijn bezoeken. Eeuwige 25 Anderlecht is hier te koop.

Vorig jaar was Frank Vercauteren pas enkele weken trainer. Daardoor had ik in Neerpede een dubbele ontmoeting met Pär en Frank. Ik verontschuldigde mij dat ik nog geen foto had van ons samen omdat hij een kind van het huis is met een enorme erelijst. ‘De prins van het Astridpark’ doorliep als 6-jarige alle jeugdreeksen om daarna 12 jaar bij de A-kern te spelen. In 1998 kwam hij terug om 7 jaar te werken als hulptrainer en daarna 2 jaar als hoofdtrainer.

Frank met Nina De Meyer (Franky’s dochter) en Niels Stevens (Nina’s neefje)

Tot op heden spreekt men nog van de man met de kromme voorzetten met zijn gouden linker. Het moet leuk geweest zijn om aanvaller te zijn met Frank in de ploeg wetende dat de voorzetten kwamen tot op de millimeter. Wanneer je zoveel jaren hebt doorgebracht op de club dan ben je een echte Anderlechtman. Hij is zowel als speler en trainer niet in de beste omstandigheden weggegaan en denk dat dit in zijn binnenste ontzettend pijn doet. Heb veel bewondering voor de persoon Vercauteren omdat hij nooit een kwaad woord spreekt over Anderlecht en dat siert hem. Hij heeft een hart met daarin veel liefde voor de club. Bedankt Frank.

Franky De Meyer met Franky Vercauteren en Pär Zetterberg

Franky De Meyer met Frank Vercauteren

Eeuwige 25 – Eeuwige 25 van Anderlecht: van Mermans tot Kompany | Raf Willems

Share.

About Author

Franky De Meyer is een 48-jarige Anderlechtfan uit Desteldonk(Gent). Veertig jaar lang volgde hij thuis- en uitwedstrijden in zowel Belgische als Europese competities. Hij creëerde in zijn woning een ‘Anderlechtkamer’ met paarse muren en witte kasten. Daar bewaart hij een unieke fotocollectie van meer dan 76.000 foto’s van spelers, trainers, bestuursleden en stadion. Daarnaast bezit hij een al even unieke handtekeningverzameling, waarvan slechts twaalf handtekeningen ontbreken van iedereen die sinds 1940 een rol speelde bij Anderlecht. Franky is coauteur van het ‘Eeuwige 25 Anderlecht’, waar hij als foto-archivaris fungeerde.

4 reacties

  1. Pingback: ufa1913 เว็บตรง อันดับ 1

  2. Pingback: fiwfans

  3. Pingback: bola 808

  4. Pingback: online Psilocybin dispensary

Leave A Reply