maandag, mei 20

Vooraf Afgesproken Resultaat – Eddy Vercammen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Wat willen echte voetballiefhebbers te zien krijgen in 2024? Acties, dribbels, schoten op doel, goals en spelen om te winnen!!!
In het nieuwe jaar zou ook ik inderdaad liever wat meer spektakel zien. Mekaar tactisch proberen te overbluffen, zegt mij niets. Maar dat is wel vaak de oorzaak van een trainersontslag. Wanneer gaan die trainers begrijpen dat zij zich moeten aanpassen aan hun spelersgroep en niet omgekeerd. Ik geef maar één voorbeeld van dit seizoen.
Koita moest de laatste seizoenen vaak als wingback spelen. Dat is totaal zijn ding niet. Hij scoorde de vorige twee seizoenen samen drie goals en gaf één assist! Dribbelen en knallen naar doel, dat is zijn sterkste punt. Maar neen, hij moest mee naar achter verdedigen. Dit seizoen, met nog tien matchen te gaan, scoorde hij al negen (!) goals en gaf één assist. Want hij speelt nu als linksbuiten. Aanvallen is zijn opdracht en dat doet hij momenteel heel goed. Hij wordt zo gevreesd dat hij al een man op zich krijgt. Maar op die positie kan hij zijn sterke punten bovenhalen. Zo spelend ontdekte ik Koita in het seizoen 16/17 bij Geel. Dat die vorige trainers bij STVV dat niet wisten, zegt veel …
De VAR is momenteel onderwerp van veel discussies. Ik ben nog altijd voorstander van de VAR. Maar ze moeten gelijk handelen voor alle ploegen en alle spelers. In Nederland heb ik ook al gezien dat PSV en Ajax soms anders beoordeeld worden dan de andere ploegen. Is dat hier bij ons ook zo? Vroeger sprak men over partijdige scheidsrechters, al of niet terecht. En wie zit er bij de VAR, scheidsrechters. Waarmee ik niets wil zeggen of niemand wil beschuldigen. Maar de supporters sluiten dat niet uit. Propere handen zit namelijk nog in het achterhoofd.
Bovendien kreeg ik van een vermoedelijk grappige insider te horen wat VAR eigenlijk betekent. Het was verrassend wat ik te horen kreeg … namelijk : “Vooraf Afgesproken Resultaat”. Leuk gevonden, maar toch wat ver gezocht … of niet?
Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

Leave A Reply