donderdag, mei 23

Voetbalmomenten & Figuren van De Witte Duivel in 2020 (2)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tussen Kerst en Oud en Nieuw geven onze auteurs, en enkele gasten, hun visie op de helden en zondebokken van het voetbaljaar 2020. Het woord is aan Raf Willems.

Vijf om niet te vergeten in categorie ‘Belgisch voetbal’. In willekeurige volgorde:

  • Rode Duivels, nummer 1 op wereldranglijst: sinds september 2018, meer dan twee jaar intussen. Sterke partijen in de Nations League tegen Denemarken en Engeland ‘thuis’. Ik blijf het een ‘unieke’ prestatie vinden.
  • Red Flames plaatsen zich voor EK 2022: de tweede keer na 2017 en nu ‘met meer voetballend vermogen’ in het team dan toen. KBVB beweert voluit te gaan voor de ontwikkeling van het ‘vrouwenvoetbal’. Beter laat dan nooit!
  • Romelu Lukaku: wat mij betreft de beste Rode Duivel van 2020. Leiderschap op en naast het veld, nu ook getoond tegen ‘moeilijke’ tegenstanders en in de kleine ruimte te kunnen scoren. Twee keer tweede met Inter (kampioenschap, Europa League) en winnaar met Rode Duivels in moeilijke groep Nations League.
  • Club Brugge: ‘Team van het Jaar’ in België. Kampioen 2020 na 29 speeldagen. Opnieuw op kop na 19 speeldagen in het seizoen 2020-’21. En goed gepresteerd in de Champions League. Geen enkele Belgische ploeg deed beter.
  • Lior Refaelov: Prachtige flitsende bewegingen en een constante in twee zeer uiteenlopende spelsystemen: Bölöni en Leko. ‘De goal van Refaelov’ – remember Peter Vandenbempt, bij Liors winnende treffer in de bekerfinale van Club Brugge tegen Anderlecht in 2015 – was opnieuw een paar keer ‘prominent’ van de partij. In zowel de bekerwinst van Antwerp tegen Club (1-0) als in de Europa League tegen Tottenham (1-0). Wat mij betreft verdient hij de ‘Gouden Schoen’.

111 legendarische voetbalhelden sinds 1920 | Raf Willems

Maradona (60) en de Belgen | François Colin

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

Comments are closed.