woensdag, mei 31

Trio benefiet: Voetballen België, Duitsland en Nederland gemeenschappelijk tegen de watersnood?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wat een dramatische watersnoodtoestanden in de grensstreek Duitsland-Nederland-België.

De Duitse voetbalbond heeft sinds de jaren negentig een mooi initiatief ontwikkeld: de benefiet-interland. De volledige opbrengst hiervan gaat naar het sociale engagement van het voetbal: inkomsten van kaartenverkoop, televisierechten en reclamewerving verdwijnen integraal in de pot van het goede doel.

Ons onlineplatform www.dewitteduivel.com stelt graag een jaarlijkse trio-benefietinterlandtoernooi België-Nederland-Duitsland voor: M/V/Beloften die een lang weekend tegen en vooral met elkaar voetballen. De opbrengsten gaan integraal in een fonds voor de heropbouw van de door de watersnood getroffen gebieden.

De wedstrijden kunnen symbolisch gespeeld worden in de stadions van de streek: Dortmund, Gelsenkirchen, Mönchengladbach, Keulen, Kerkrade, Maastricht, Genk, Luik,…

Het hele verhaal staat in het teken van ‘voetbal, solidariteit & ambiance’ en kan de bonden van de getroffen landen naar elkaar doen toegroeien. Met in het achterhoofd het EURO Mannen 2024 in Duitsland en het eventueel gemeenschappelijk te organiseren WK Vrouwen 2027.

Maar in de eerste plaats dient het natuurlijk als balsem op de wonde voor het menselijk leed bij deze catastrofe. Voetbal heeft ook een verbindende kracht. Laten we dit hier op een originele manier inzetten: met een trio benefietinterlands tussen België, Duitsland en Nederland.

 

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

Comments are closed.