zaterdag, december 5

Straffe verhalen (8)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Deen en de dief

Kasper Dolberg was drie jaar geleden de nieuwste sensatie van de Eredivisie. De toen 19-jarige spits werd zelfs afwisselend tot de nieuwe Johan Cruijff of de nieuwe Marco van Basten uitgeroepen. Deze zomer gaf Ajax hem echter op en liet hem naar Nice vertrekken. Daar maakte de Deen kennis met de dief.

Dolberg debuteerde in juli 2016 in het eerste elftal van Ajax ter gelegenheid van een wedstrijd in de voorronde van de Champions’ League tegen PAOK Saloniki. De Deen tekende voor het enige doelpunt van de Amsterdammers (1-1).

Een nieuwe ster was geboren. Aan het einde van het seizoen werd hem de Marco van Basten Award voor talent van het jaar uitgereikt. Een jaar later kreeg hij de Johan Cruijff Prijs voor talent van het jaar. AS Monaco bood 50 miljoen euro, maar Ajax weigerde hem te verkopen.

Met 33 goals in 77 wedstrijden kan Kasper Dolberg mooie cijfers voorleggen, maar de twee voorbije seizoenen waren een tegenvaller. Vooral vanwege blessureleed, waarna hij zijn vroegere vormpeil niet meer terugvond.

Deze zomer liet Ajax hem vallen en liet hem voor 20 miljoen euro naar Nice vertrekken. Zijn eerste maanden in de Ligue Un waren geen onverdeeld succes. In de kleedkamer van de club werd zijn horloge gestolen. Kostprijs van het ding waarmee je alleen het uur kan lezen: 70.000 euro.

Al snel bekende zijn 18-jarige ploegmaat Lamine Diaby Fadiga de diefstal. Het contract van de Franse jeugdinternational werd meteen verbroken. ‘Ondanks alle sportieve en financiële consequenties kan OGC dergelijk gedrag niet aanvaarden’, luidde het in een officieel communiqué. ‘Dit is een verraad van het vertrouwen dat alle werknemers en leden van Rouge et Noir verbindt.’

Share.

About Author

François Colin (68) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Sinds zijn pensioen in 2014 is hij columnist voor Sport/Voetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply