Spraakmakende zege Duivels tegen Bosnië – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deel dit artikel:

De Rode Duivels zijn na de spraakmakende overwinning tegen een teleurstellend Bosnië-Herzegovina aardig op weg naar het WK 2018 in Rusland. Na de start met zes op zes is het onduidelijk wie de Belgische ploeg nog een voet kan dwars zetten in deze poule.

Roberto Martinez had het advies van DWD duidelijk ter harte genomen. Geen flauwekul met drie verdedigers, maar een klassieke 4-3-3 met Jordan Lukaku als linksachter. De Catalaan had ook naar collega Stefan Van Loock geluisterd en Dries Mertens nog eens een basisplaats bezorgd.

Mehmed Bazdarevic daarentegen had er met zijn pet naar gegooid toen hij zijn huiswerk maakte. Waarom hij met drie centrale verdedigers tegen één diepe spits ( Romelu Lukaku) aantrad, mag Joost weten. Dat België niet met een 3-4-3 zou uitpakken, had hij minstens een uur voor de aftrap kunnen weten door het wedstrijdblad te bekijken.

Hoe dan ook, Driesje Mertens bedankte Martinez voor het vertrouwen en groeide samen met Yannick Carrasco en Eden Hazard uit tot de smaakmakers van de avond. Hun individuele acties en splijtende passes brachten de Bosniërs de wanhoop nabij.

De bezoekers hielden aanvankelijk vrij moeiteloos gelijke tred. Toen Jordan Lukaku uitviel en de nood het hoogst leek, was de redding echter nabij. Routinier Spahic was zo vriendelijk een voorzet van Thomas Meunier in eigen doel te verwerken en het verweer van de bezoekers stuikte als een kaartenhuisje in elkaar. Binnen de kortste keren zette Hazard, na schitterend voorbereidend werk van Mertens, de 2-0 op het bord en lag Bosnië uitgeteld op het canvas.

Na de rust kwamen de bezoekers even opzetten, maar het derde doelpunt van Toby Alderweireld nam alle twijfels weg. De Antwerpenaar was weer eens de sterkhouder achterin, maar het moet gezegd dat Laurent Ciman in moeilijke omstandigheden verrassend makkelijk overeind bleef.

Romelu Lukaku wiste de misser van het jaar gelukkig nog uit met een bijzonder fraaie vierde goal en het Koning Boudewijnstadion kon de polonaise definitief inzetten. De fans hadden zich weer verzoend met de Rode Duivels.

Maandag in Gibraltar wacht de Belgische ploeg een even makkelijke als overbodige opdracht en volgende maand mag Estland niet voor problemen zorgen in Brussel. Met twaalf op twaalf wordt het voor de tegenstanders een hopeloze achtervolgingstocht. Vooral omdat de Rode Duivels ook al aardig aan het doelsaldo hebben getimmerd.

François Colin

 

 

Share.

About Author

1 reactie

  1. Philippe Servais on

    Verdiende zege tegen een uiterst zwakke tegenstander.
    Toch ongelooflijk dat Hazard ,éénmaal zonder Debruyne ,onstuitbaar was.Jammer dat die twee “hanen” nog nooit samen gepresteerd hebben.
    Bij de owngoal dacht ik spontaan aan nieuwe Chinezen in de tribune en naar mijn weten is het wandelvoetbal voor 50 plussers maar dat wisten de Bosniërs niet.
    Laat a.u.b ook het (mijns inziens) belachelijke “handje voor de mond” gekonkelfoes stoppen.

Leave A Reply