maandag, april 22
PSV

Roger Schmidt: Voldoende op het kerstrapport

Pinterest LinkedIn Tumblr +

PSV doet weer mee om de prijzen. De ploeg van Roger Schmidt sluit de eerste seizoenshelft af met 33 punten uit veertien wedstrijden. De Eindhovenaren staan daarmee tweede, één puntje achter Ajax. Voorts overwinterde PSV in de Europa League en het bekertoernooi, zoals verwacht wordt van een Nederlandse topclub. 

Het meest beklijvende aan Schmidt is zijn voortdurende roulatie: niet minder dan 31 spelers maakten hun opwachting in de Eredivisie, nu al een evenaring van het clubrecord. De resultaten zijn goed te noemen. Thuis verspeelde PSV geen punten, uit ging het een paar keer mis. Gelet op hoe het coronavirus de club niet spaarde, zal iedereen getekend hebben voor de resultaten zoals ze zijn.

We hebben Schmidt leren kennen in al zijn facetten. Vaak ontspannen tegenover de pers. Een ernstige man, die desgewenst best over tactiek wil praten, maar die ook goed boos kan worden. De Gegenpressing zien we bij tijd en wijle. In zijn boek beweerde Schmidt dat hij binnen een week zijn stempel op een ploeg kan drukken. Dit PSV schrijft al in zijn handschrift, maar de tekst heeft het nog niet overgenomen. In dit ongewone seizoen moeten we hem daar wat tijd voor geven.

Nu, bijvoorbeeld. In deze winterstop moet Schmidt zijn ploeg klaarstomen voor de weken van de waarheid. In recordtempo begint straks de Eredivisie weer, in januari speelt PSV tegen Ajax, Feyenoord en AZ, met de bekerwedstrijd bij FC Volendam daartussen. In februari en maart begint de Europa League weer en zijn de terugwedstrijden tegen de vier belangrijkste concurrenten (voornoemd drietal en Vitesse). Dan zien we waar PSV écht staat.

‘Het boek van een trainer’ van Roger Schmidt is aan een herdruk toe. U kunt het hieronder bestellen.

Roger Schmidt, het boek van een trainer | Roger Schmidt

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.