maandag, juli 15

Open brief aan Marc Overmars – Matty Verkamman

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De aanstelling van Marc Overmars tot sportief directeur bij Antwerp zorgt voor flink wat verontwaardiging. Nog meer in Nederland dan bij ons. Dit is de open brief die Matty Verkamman naar de ex-Ajacied stuurde. Verkamman was sportjournalist bij Trouw en runt al vele jaren de (sport)boekenuitgeverij Kick. Hij gaf een hele reeks boeken over Ajax uit en mag de biograaf van Oranje (voetbal, niet de koninklijke familie) genoemd worden.

Marc,

Met een gevoel van grote verbijstering heb ik vanavond het nieuws gevolgd over je nieuwe baan bij FC Antwerp. Het is het zoveelste bewijs dat een maatschappelijke moraal vaak volkomen ontbreekt in jouw (en mijn) voetbalwereld. Ook en niet in het minst bij Ajax! Ik gun na een dramatische ontsporing iedereen altijd ‘een tweede kans’, maar dat je hier – na zes weken – al voor kiest, bevestigt vooral je volledige onverschilligheid inzake je grensoverschrijdend gedrag. Ik vrees dat je werkelijk nergens spijt van hebt – je tranen zijn waarschijnlijk krokedillentranen. Dat je in België een land vindt waar je blijkbaar zonder noemenswaardig bezwaar gewoon weer aan de slag kunt gaan, geeft vooral aan dat jouw gebrek aan moreel fatsoen in sommige Belgische kringen kennelijk gemeengoed is. Toen je wangedrag bij Ajax bekend werd, zei je dat je dood schaamde. Dat moet je nu opnieuw doen. En zeker ook over de onthutsende vrijblijvendheid waarmee je je tijdens de persbijeenkomst in Antwerpen gedroeg. Ik cc mijn mail aan jou naar o.a. een vooraanstaande mediaman in België. Hij mag mij citeren, want Marc, dit is echt fout in het kwadraat! Het onderzoek in Nederland is nota bene nog niet eens afgerond. Ik kan niet anders concluderen dan dat alleen geld blijkbaar de enige drijfveer in je leven is. Het is wal-ge-lijk!

Groet,

Matty Verkamman

Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

Leave A Reply