vrijdag, februari 23

Offside & onside – 7 december 2023 – Vrouwen aan de macht

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

 • De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax werd na 67 dagen bij minuut 84 hervat. Aanleiding voor het stilleggen was toen de botsing tussen RKC-doelman Vaessen en Brobbey. Nog zes minuten te spelen dus. Bij minuut 90 werd aangegeven dat er nog vier minuten extratijd bijkwamen. Kan er een duidelijker voorbeeld zijn van hoeveel tijd er effectief verloren gaat? Reken maar na: 6 – 4 = 2. Er werd dus maar gedurende twee minuten effectief gespeeld.
  Effectieve tijdsopmeting: NU!
 • De houdbaarheidsdatum van een trainer daalt jaar na jaar. Bij KV Kortrijk is het van het seizoen 2019-2020 geleden dat een trainer (in casu Yves Vanderhaeghen) een heel jaar op de bank bleef zitten. Ondertussen maakt KVK er een slechte gewoonte van om twee trainers per seizoen buiten te gooien. We dachten net dat er niet genoeg geld was in het Guldensporenstadion.
 • De UEFA ziet er echt geen kwaad in dat Engeland en Schotland in eenzelfde poule worden ingedeeld. Ook al is er een Olympisch ticket te verdienen, waarbij plots die twee landen samensmelten tot het Verenigd Koninkrijk. Maar ja, we weten allang dat ze bij de UEFA (en a fortiori bij de FIFA) in een parallelle wereld leven.
  We zullen het wel nooit weten, maar er hangt daardoor toch een reukje aan die plotse 0-6–overwinning van de Engelse dames bij de Schotse buren.
 • Bondsvoorzitter Pascale Van Damme bezoekt haar Qatarese collega en geen haan kraait ernaar. Onze Belgische sportjournalisten hebben meer oog voor de jas van Glen De Boeck.
 • Volgens Joey Barton, het gewezen enfant terrible van het Engelse
  voetbal, doen vrouwen die commentaar geven bij voetbalwedstrijden hem
  denken aan mannen die hun mening geven over breiwerk.
 • Dat er zelfs bij de bekerwedstrijd Knokke – OHL wat ongeregeldheden waren is zeer onrustwekkend.
 • Lionel Messi is verkozen tot atleet van het jaar in de Verenigde Staten. We onthouden ons van verdere commentaar.

Onside

 • De Nederlandse vrouwen hebben ervoor gezorgd dat de UEFA toch haar zin niet krijgt. Zij gaan door en niemand anders.
 • Ondanks de 4-0–pandoering hebben onze Red Flames toch grote stappen gezet om iets dichter tegen de grote meisjes aan te schurken. Volhouden, is nu de boodschap.
 • Paul Nardi is met succes geopereerd en kan aan zijn – weliswaar lange – revalidatie beginnen.
 • Het was aangenaam kijken naar de eerste aflevering van SPOR, een leuk niemendalletje.
 • Kan mij asjeblief eens iemand uitleggen wat een referentiematch is? Waaraan refereert zo’n wedstrijd? Volgens ons is dat een even zinloos woord als een zespuntenwedstrijd.

(Paul Catteeuw en François Colin)

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply