zaterdag, december 9

25. Offside & onside – 25 november 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside
 Eden Hazard vond dat de Duitsers beter geen statement gemaakt hadden voor de vrijheid van meningsuiting en beter gewonnen hadden. Alsof het een het andere uitsluit. Maar ja, als je het al zo moeilijk hebt met voetballen als hij …
 Moeten scheidsrechters bij hoek- en strafschoppen nu echt iedere keer uitleg gaan geven wat wel en niet mag. Veel van de extratijd is hiervan het gevolg.
 Je blijft kijken, omdat het de ploeg van je land is, maar de wedstrijd van de Belgen deed toch wel echt pijn aan de ogen. Zo slecht heb ik ze nooit gezien. Zelfs niet toen er van een gouden generatie nog geen sprake was. Dit was geen goud, hoogstens een beetje ijzererts.
 Je houdt het niet voor mogelijk, zelfs een duidelijk meningsverschil tussen Alderweireld en De Bruyne weet Martínez positief te duiden. Een meester in recht praten wat krom is. Gladder dan de gladste paling in Mariekerke.
Onside
 Cristiano Ronaldo is de eerste speler die op vijf verschillende WK’s scoort.
 Ghana was de vijfde Afrikaanse ploeg die in actie kwam op dit WK en de eerste die scoorde. Twee keer zelfs, maar het leverde niets op. Portugal won met 3-2.
 Wat een geluk dat Infantilo geen geschiedenisleraar is, want anders hadden we het hele leerplan geschiedenis moeten herzien en kon de aangekondigde canon nu al op de schop. Een diepe zucht van opluchting is hier op zijn plaats.
 Absolute voorstander van de zogenaamde extratijd. Daardoor zijn we niet alleen definitief af van het verfoeilijke woord blessuretijd, maar komen we toch dichter bij de effectief gespeelde tijd. Neen, het is niet altijd slecht wat de FIFA doet.
 Mocht je het toch nog niet weten: Thibaut Courtois is echt wel de beste doelman van de wereld.

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply