zondag, juni 26

Offside & onside – 23 juni 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

  • David Elleray heeft ontslag genomen. Dat is goed nieuws, maar tevens slecht nieuws, want de KBVB had die man moeten ontslaan. Wat is trouwens de meerwaarde van een buitenlander op die positie?
  • Bij het begin van het nieuwe seizoen, toch nog de halvering van de punten tijdens de playoffs. En wie aanvaardt dat? De ploegen die er op het einde van de competitie over zagen.
  • En nog erger, behoud van het middeleeuwse meervoudig stemrecht. Hoe kan je dit blijven verdedigen in 2022?

Onside

  • Paul Van de Bulck is de nieuwe voorzitter van de voetbalbond. Een nieuwe wind. Volgens sommigen een goede zaak in het kader van de diversiteit, maar eigenlijk had dit allang geen issue meer mogen zijn. Het enige wat telt, is de kwaliteit van zijn functie.
  • Lorin Parys krijgt toch wat beweging in de logge Pro League tanker. Vanaf 23-24 slechts zestien ploegen. Het had gerust wat meer mogen zijn, maar alle begin is moeilijk.

 

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply