woensdag, mei 31

Lorin Parys is nu al gebuisd – Daniël Christiaens

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nieuwe format voor de voetbalcompetitie vanaf 2023-2024. Zoals verwacht … ondanks alle mooie woorden van Lorin Parys in zijn speech is het duidelijk dat hij gestuurd werd door de topclubs. Jammer dat er een voldoende meerderheid was voor dit format (2/3den). Het enige goeie aan zijn eigen voorstel, weg met de halvering van de punten in de play-offs, werd dan nog eens weggestemd. Zes clubs in PO1, zes in PO2 en allebei met halvering punten. In de nacompetitie PO3 met vier ploegen (nummers 13 tot 16) worden de punten niet gehalveerd. Dat kan maken dat een ploeg – stel dat het zo was dit seizoen, dan moest Beerschot nauwelijks nog beginnen aan die play-offs, een op voorhand veroordeelde ploeg kan die nacompetitie dan wat vervalsen.

Had men naar het ruime publiek en de nog wat slimme en correcte voetbalspecialisten geluisterd had men misschien gewoon komaf kunnen maken met alle play-offs. Ze hebben nu in grote lijn gekozen voor het behoud van ongelijkheid, de kleinere clubs krijgen het nog moeilijker want aan het meervoudig stemrecht wordt niet geraakt. Nu gaan er nog minder clubs met twee stemmen overblijven (de top 6 hebben er 3, de 1B-clubs 1), wat de macht van de clubs met drie stemmen versterkt. Lorin Parys is in mijn ogen al gebuisd.

Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

Leave A Reply