vrijdag, april 19

MICHY BATSHUAYI: EIGEN SCHULD, DIKKE BULT VOOR DE REDDER VAN DE RODE DUIVELS

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Michy Batshuayi deed het weer! Scoren voor de Rode Duivels: 21 treffers reeds in 31 interlands. ‘Batsman’ brengt bovendien leute in het stadion, het spelplezier druipt van zijn optredens af. Nochtans vergaat hem al jaren veel minder in clubverband. Als hij al mag spelen, vindt hij amper de weg naar het doel. Hij deed zijn beklag nog eens in de media: ‘Iedereen weet hoe moeilijk ik het wel heb bij mijn club.’ Eigen schuld, dikke bult ‘Batsman’. I don’t want to go to Chelsea zong Elvis Costello reeds. En die raad had Batshuayi beter opgevolgd. Iedereen weet hoe Roman Abramovich handelt met zijn club: kopen om te kopen, spelers inzetten als ‘ruilvee’.

Batsman, cultheld van de Gelbe Wand en in de Bundesliga

In de winter van 2018 leek hij nochtans zijn bestemming gevonden te hebben: Borussia Dortmund! Al na één speeldag cultheld van de Bundesliga, dankzij twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen 1.FC Köln (2-3). Er werd over hem een facebookfilmpje gepost op de officiële account van de Bundesliga: ‘Batsman. Anything for  the lolz!’ Na amper enkele weken was hij de lieveling van de Gelbe Wand, de mooiste staantribune ter wereld. Zijn doeltreffendheid benaderde die van bij de Rode Duivels: negen doelpunten in veertien wedstrijden. In april volgde een blessure die hem uitschakelde voor de rest van het seizoen. Borussia Dortmund twijfelde ook aan zijn tactische kwaliteiten. Onder druk van zijn entourage – lees meer geld – veranderde hij via Chelsea van lucht.

Money, money, money: verkeerde keuzes

Hij ging voor een ‘beter contract’ naar Valencia: 23 matchen, drie doelpunten en einde verhaal. Het ‘hardvochtige’ Chelsea moest hem niet langer en parkeerde hem deze keer bij het middelmatige en onaantrekkelijke Crystal Palace, waar hij helemaal afgleed: vijf doelpunten in negentien matchen, gespreid over twee en half seizoenen. Het is een verhaal van slechte raadgevers en persoonlijke onvolwassenheid. Michy Batshuayi moet de hand in eigen boezem steken. De oorzaak voor zijn falen op clubniveau ligt volledig bij hem, de eigen entourage en zijn ‘moedervereniging’ Chelsea. Schitteren bij Borussia Dortmund, het was hem op het lijf geschreven. Nu kwijnt hij weg door toedoen van Chelsea en leeft hij, tot ons en uw genot, enkel op bij de Rode Duivels.

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

1 reactie

  1. Pingback: Serviced Apartment

Leave A Reply