vrijdag, februari 23

Schotland – nu dan eindelijk? Dankzij Andy Robertson van Liverpool!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Kan Schotland zich eindelijk nog eens plaatsen voor een groot voetbaltoernooi? De uitvinders van ‘the passing game’ zijn goed op weg. Hun beste speler is Andy Robertson van Liverpool FC.

Make Scotland Great Again, kopt de Schotse tabloid Daily Record. Nee, de oranje loser ontkomt nergens nog aan spot en hoon, ook het land waar een deel van zijn voorouders vandaan komen spaart hem niet. Maar genoeg over verliezers, want Schotland speelt vanavond in Servië zijn wedstrijd van de eeuw. De ploeg van Steve Clarke is zeker niet de favoriet, maar de tartanploeg is wél al acht wedstrijden ongeslagen, de beste reeks in jaren. De beloning is enorm: niet alleen mag Schotland bij succes twee van haar poulewedstrijden op het eigen Hampden Park spelen, daarnaast zijn ze ook nog gekoppeld aan aartsrivaal Engeland, er wacht dus een tripje naar Wembley. Na ongelukkige uitschakelingen op de drempel in 2003 (tegen Nederland) en 2007 (tegen Italië) is Servië nog altijd een taaie kluif, maar alleszins een meer haalbare kaart.

 

 

 

De huidige generatie Schotse voetballers heeft amper nog herinneringen aan 1998, het laatste tripje naar een groot toernooi voor de Tartan Army. Na de uitschakeling in de poulefase in Frankrijk, lukte het nooit meer, zelfs niet in de nieuwe opzet van het EK met 24 teams. De kartrekker in deze generatie is Andy Robertson, de linksback van Liverpool met energie voor minstens drie mensen. Een typisch staaltje Schots misfortuin? Hun op één na beste speler speelt op net dezelfde positie: Kieran Tierney van Arsenal. Bondscoach Clarke, bekend als rechterhand van José Mourinho in zijn eerste Chelsea-periode, neigt ernaar om Tierney centraal achterin te posteren. De Servische tegenstander kreeg enkele uren voor de wedstrijd nog een tegenvaller te verwerken: Luka Milivojevic, de spelverdeler op het middenveld, testte positief op het coronavirus en zal niet meedoen. Let bij Schotland op Landon Dykes, een man in vorm die graag het verschil maakt.

 

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

1 reactie

  1. Pingback: non gamstop casinos

Leave A Reply