vrijdag, februari 23

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Heung Min-Son is een goede voetballer. Vandaar ook dat hij in de Premier League speelt, bij Tottenham Hotspur. The Lilywhites startten goed aan het seizoen. Nu is er echter wat zand in de motor gekomen en verloren de Spurs voor de 3e keer op rij. En duidelijk is dat het Sonnetje in huis de weg een beetje kwijt is. In de wedstrijd tegen Aston Villa scoorde hij weliswaar drie keer echter het werd een non-hattrick. Het triootje aan goals werd afgekeurd vanwege buitenspel. En de scheids kneep geen oogje dicht!

GOOD NEWS

Manchester United kende een moeizame start van het seizoen. Nog niet zo lang geleden werd het vertrek van coach Ten Hag geëist. Diezelfde trainer gaf Alejandro Garnacho een basisplaats op bezoek bij Everton en kreeg daar zeker geen spijt van. Na iets meer dan twee minuten gaf Diogo Dalot de bal hoog voor het doel. Zijn voorzet kwam achter Garnacho terecht, maar de aanvaller werkte de bal met een omhaal weergaloos in het doel. De uitslag (0 – 3) deed er eigenlijk niet toe. Dit was kunst à la Wayne Rooney (tegen Manchester City) en Marco van Basten (tegen Den Bosch). Check de filmpjes nog eens. Watertanden!

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply