donderdag, mei 23

Duivels slaan Esten buiten westen – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Rode Duivels hebben een reuzenstrik rond hun 750ste interland gebonden. Veel belangrijker is dat de monsteroverwinning tegen Estland een perfecte start van de WK-voorronde betekent: twaalf op twaalf.

De dag begon met de zoveelste communicatieblunder van de week. Het was al uren bekend dat Timmy Simons was opgetrommeld om de plaats van Christian Kabasele in de kern in te nemen vooraleer de bond het nieuws meedeelde. Het gevolg van de beslissing van de bondscoach om de eigen communicatiecel persona non grata te verklaren in het spelershotel. Eén van de redenen waarom twee leden van de communicatiedienst van de bond deze week hun ontslag gaven.

De Rode Duivels lieten het niet aan hun hart komen. Leander Dendoncker was de rechterpoot in de driemansdefensie en Kevin De Bruyne speelde ‘laag’ aan de zijde van Axel Witsel. Het eerste kwart van deze interland verdiende het epitheton ornans wervelend ten volle. Met doelpunten van Meunier, Mertens ( afgeweken bal) en Hazard was de partij al vroeg beslist.

De Esten waren buiten westen, maar leefden weer op met een fraaie tegengoal van Anier. In het derde kwartier toonden de bezoekers toch een beetje te kunnen voetballen en ze trokken die lijn na de rust aanvankelijk door. Even voorbij het uur drukten de Belgen het gaspedaal echter weer in en in vijf minuten ging het van 3-1 naar 6-1, met treffers van Carrasco, owngoal Klavan en Mertens.

Invaller Kams liet nog een onwaarschijnlijke kans onbenut en toonde daarmee aan dat er in de defensie nog werk is. De kans is echter klein dat er achterin ooit nog zo veel afwezigen zijn.

De slotfase was voor een voortreffelijk spelende Romelu Lukaku, die eindelijk zelf ook de weg naar het Estse net vond. Met twee fraaie goals legde hij de 8-1 zege vast. Uit het hoofd: de op één na ruimste zege ( 10-1 tegen San Marino) van de Duivels in 112 jaar.

Met twaalf op twaalf mag de kwalificatie voor het WK in Rusland de Rode Duivels niet meer ontsnappen. Bondscoach Roberto Martinez kon Timmy Simons een 94ste interland gunnen en heeft nu tot maart de tijd om een aantal gebreken in de organisatie weg te poetsen. De bond kan stilaan op zoek naar een afzonderingsoord in Rusland.

François Colin

Share.

About Author

2 reacties

  1. Pingback: non gamstop casinos

  2. Pingback: faceless youtube niches

Leave A Reply