zaterdag, april 13

34. Offside & onside – 3 februari 2023 – “Onnozele trainers”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

 • In een van onze nationale kranten schrijft de chef voetbal (en ik citeer): Net als zeven jaar geleden wordt er massaal gereageerd op de vacante positie voor bondscoach. Onder hen veel onnozelaars – zoals trainers uit provinciale –, maar ook veel goede kandidaten.
  Ik schrok toch wel echt van deze zin. Trainers uit het provinciale voetbal zijn dus onnozelaars. Dat is er toch echt wel over en van een journalist in een landelijke krant mag je toch wel een ander niveau verwachten. Wat zou bijvoorbeeld Francky Dury daarvan denken? En vooral, wat moeten de plaatselijke correspondenten van die krant wel niet denken die wekelijks naar die onnozelaars gaan kijken.  Om nog te zwijgen van de trainers zelf. Neen, een dergelijke uitspraak is op zijn minst niet woke.
  En houdt dat niet in dat meteen ook alle supporters onnozelaars zouden zijn?
 • We zouden het voorgaande item ook op de bestuurskamers in de Jupilerliga kunnen toepassen. Hoeveel mensen zitten er in een bestuur van een eersteklasser die echt iets van voetbal afweten? Een retorische vraag en het woordje onnozelaar komt al helemaal niet in mijn hoofd op.
 • En gisteren hoorde ik een ex-voetballer van Eendracht Aalst op tv beweren: Dit is te weinig om een strafschop te claimen.
  Ik wist niet dat er voor penalty’s een soort ondergrens was. Ofwel is het strafschop, ofwel niet.
 • De bedragen die nu weer in de wintermercato zijn gepasseerd, zijn toch werkelijk van de pot gerukt. 121 miljoen euro voor Enzo Fernández in een land dat kraakt onder de noodlottige gevolgen van de brexit en waar mensen sterven omdat ze niet meer tijdig in een ziekenhuis raken.
 • Nottingham Forest heeft de transfer van Toffolo naar Anderlecht afgeblazen. Hebben ze in de stad van Robin Hood een olifantengeheugen en zouden ze in retrospect nog altijd boos zijn om de omkoopaffaire van 1984?
 • Het blijft miserie bij Club Brugge: met het stadiondossier opnieuw naar af.

Onside

 • Een trainer met de naam Tedesco (= Duitser) die vijf talen spreekt, waaronder één van onze landstalen, en een dubbele nationaliteit heeft, past in ieder geval bij ons ingewikkeld landje. Nu nog zien of hij het puin kan ruimen dat door een Catalaan is nagelaten.
 • Overigens, wat is er fout met de term laptoptrainer? Het zou sommige trainers sieren als ze wat meer laptop en wat minder old skool zouden zijn.
 • Als Antwerp op dit elan verder gaat, dan wenkt de Nederlandse competitie. Er zijn nu al meer dan tien Nederlanders die spelen of in de staf zitten. Antwerp-NAC Breda, zo’n wedstrijd heeft het potentieel van een derby.
 • Gelukkig hebben niet alle negentig minuten toegevoegde tijd. Genoeg gezeverd nu.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply