zondag, maart 26

Goed en slecht nieuws van de Pingelieër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BAD NEWS

Tweevoudig international, gespeeld voor onder andere Ajax en Feyenoord, tweevoudig kampioen en één keer bekerwinnaar. Na het voetbal afgestudeerd als advocaat. Op zich een slimme jongen, Keje Molenaar, tot … hij het in zijn hoofd haalde een nogal oneerbare suggestie te doen. Ajax moet Marc Overmars terughalen “Als je dat overlegt met al die dames binnen die organisatie die hij verkeerd bejegend heeft, en zij vinden dat acceptabel”, benadrukt Sterk met zijn Speer… Wat vindt dochter Annekee hiervan om nog maar niet te spreken van “die dames”, Keje?

 

GOOD NEWS

AZ – FC Utrecht 5 – 5. Een uitslag om van te watertanden. Tien doelpunten, eerlijk verdeeld over beide teams, twee Griekse hattricks (Pavlidis & Douvikas), spektakel, reclame voor het voetbal. En dat mag best vaker voorkomen: aanvalluh…

De laatste keer dat twee teams in een Eredivisieduel ten minste vijf keer scoorden, was op 16 juni 1991. De wedstrijd tussen RKC en FC Twente eindigde toen in een 6-6-gelijkspel.

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply