dinsdag, februari 7

32. Offside & onside – 19 januari 2023

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

  • Supporters blijven weg bij uitwedstrijden. Dat is inderdaad een fors statement. Maar tegelijkertijd werk je eigenlijk de spreiding van de matchen en de meest onmogelijke uren in de hand. Want de echte supporter kijkt dan thuis naar tv. En wie spint daar garen bij? Juist!
  • Als je naar een andere ploeg wil, train dan gewoon niet meer mee. En het komt wel in orde. Dat is echt wel een slechte evolutie die blijkbaar in meerdere clubs opgang vindt.
  • We blijven het zeggen: verliezen is niet leuk. Zeker niet als je jaren aan één stuk vooral hebt gewonnen. Verliezen moet je ook leren. Niet enkel als ploeg maar ook als supporter.

 

Onside

  • Leandro Trossard gaat bij Arsenal voetballen. Het stond in de sterren geschreven. Als Leandro wil voetballen, dan moet hij een trainer met de voornaam Roberto absoluut vermijden.
    Alhoewel, bij Robert(o) Waseige zou hij zeker hebben meegedaan, want Leo is zeker “zo fris als een konijn op de plein”.
  • Supporters lijken zich steeds meer te organiseren. Het zou goed zijn om even over de (Duitse) grens te kijken en hiermee verder te gaan. En dienaangaande de columns van Raf Willems te lezen in plaats van de commentaar hierover op Sporza te volgen.
  • Westerlo-Genk was een heerlijke pot voetbal. Met twee Belgische trainers die offensief voetbal willen brengen. Graag meer van dat.
  • Het is een verheugende vaststelling dat in de rechterkolom van de rangschikking Zulte-Waregem als enige ploeg tot op heden aan zijn trainer heeft vastgehouden. Mbaye Leye blijft aan het roer en met de versterkingen komen er plots toch resultaten. Een pluim voor het bestuur.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply