zaterdag, december 9

29. Offside & onside – 30 december 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside
 Het slechte nieuws is natuurlijk het overlijden van – misschien wel, misschien (net) niet – de allergrootste voetballer ter wereld, de koning van het voetbal, Pelé.
 We betreuren de tien ontslagen van trainers in de eerste zes maanden van onze nationale competitie.
 We trainen nu al ons geheugen om straks tijdens de wintermercato te onthouden wie er allemaal van ploeg verandert. En neen, dan hebben we het niet enkel over de coaches.

Onside
 Het goede nieuws zijn natuurlijk de vele filmpjes van Pelé, waaruit blijkt wat voor een voetbalkunstenaar Edson Arantes do Nascimento eigenlijk wel was. Hij was de werkelijke rei do futebol arte, een echte eretitel, waarbij dat verschrikkelijk woord GOAT verbleekt. Als koning krijg je nooit een sik …
 Howard Webb wordt de nieuwe baas van de arbitrage in de Premier League. De Engelsman floot in 2010 de WK-finale en was de voorbije jaren verantwoordelijk voor de arbitrage in de MLS, de Amerikaanse voetbalcompetitie. Hij wil alvast dat de scheidsrechters achteraf uitleg geven over hun beslissingen aan de media, zodat er meer transparantie komt. Hij is er ook voorstander van om de discussies tussen de refs en de VAR openbaar te maken, maar heeft daar de toestemming van FIFA voor nodig.
En dat laatste is net de grootste struikelbrok
 We wensen alle lezers van ons platform een voorspoedig 2023. En zou het voor ons geen vrome wens zijn dat deze rubriek stilletjesaan evolueert naar een nieuwe kortere titel: Onside. Dromen mag.

Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply