donderdag, juni 20

2 februari 2024 – Meer dan alleen maar voetbal: een positief voorstel

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OFFSIDE

 • Aleksander Čeferin, aka Zeverin(pakskes), krijgt steeds meer trekjes à la Elefantino. Corruptie is de beide mannen niet vreemd. De Sloveen wil op onrechtmatige wijze zijn mandaat bij de UEFA verlengen en probeert daarbij op (on)diplomatieke weg de tegenstanders uit de weg te ruimen.
  Vroegere topspeler Zvonomir Boban, één van de weinige echte ex-voetballers bij de UEFA, is uit onvrede opgestapt. Wedden dat de Sloveen zich hier niets van aantrekt?
 • Meer dan 200 miljoen schulden in totaal hebben onze profploegen samen. Ongehoord natuurlijk. Kun je je één bedrijf voorstellen dat zonder enige dreiging van failliet zoveel schulden kan maken? It’s the economy, stupid.
 • Operatie Propere Handen zou in het najaar van 2018 een bom leggen onder het nationale voetbal. Die bom blijkt ondertussen niet eens de kracht van een vuurpijl op een van onze voetbalvelden te halen. Een plotse lichtschicht die al even snel uitdooft. We zijn meer dan vijf jaar later en er is nog niets gebeurd. Of toch, verschillende van de hoofdrolspelers hebben hun schuld afgekocht.
 • Hoe zou het zijn met Zeno Debast? Long time, no hear …
 • Er is een tekort aan trainers bij de jeugd. Zou het vele geweld op en rond de voetbalvelden hier iets mee te maken hebben?
 • Onze trainers klagen steen en been omdat sommige van hun spelers moeten/mogen meedoen in de Africa of Asia Cup. Ik hoor heel wat minder geklaag over het feit dat diezelfde clubs in deze wintermercato omwille van het smeer (top)spelers van de hand doen. Hier klopt iets niet? Trainers, misschien toch eens met jullie bestuur spreken.
 • Om niets te missen van de overgang van Artur Vermeeren naar Atletico Madrid werd er zelfs een tv-reporter meegestuurd. Elke beweging van de 18-jarige werd gevolgd.
  Bij het Olympisch kwalificatietornooi hockey bij de mannen en vrouwen in Valencia was er dan weer geen geld om een commentator mee te sturen en moesten we – zonder commentaar en met een stilstaand beeld – wachten op de tweede helft. Kwestie van de juiste evenwichten te vinden, zeker?

ONSIDE

 • Een positief voorstel voor het herspelen van wedstrijden:
  Dien je aanvraag voor het herspelen van een wedstrijd in bij het einde van een wedstrijd en we starten de nieuwe wedstrijd een kwartier na het einde van de vorige wedstrijd. Dat biedt alleen maar voordelen:
  Het Albert-Heynprincipe 1 + 1: de toeschouwers zien twee wedstrijden in plaats van één voor dezelfde prijs;
  De bezoekende ploeg moet zich geen twee keer verplaatsen (hotel, vervoer, maaltijden, …);
  Je moet het scheidsrechtersviertal en de VAR maar één keer betalen. Die mannen verdienen toch al genoeg;
  Alle spelers zijn even moe (of net niet);
  We sparen de kosten van een zitting bij de bond uit;
  Geen vuurwerk meer, want alle pijlen zijn al afgevuurd tijdens de eerste wedstrijd;
  De thuisspelende ploeg heeft geen extra organisatiekosten;
  De kranten en andere media hebben meer ruimte voor nieuws in verband met in- en uitgaande transfers;

  Altijd bereid tot overleg, we kunnen bijvoorbeeld dat kwartier ook verlengen tot een half uur.
 • Het is nu wel duidelijk dat Kevin De Bruyne helemaal terug is. Het gemak waarbij hij met assists strooit, is een streling voor het supportersoog.
 • De Duitser Jürgen Klopp neemt op een hoffelijke manier afscheid van FC Liverpool. Hij heeft de Reds heel veel gegeven: kampioenschap en alle mogelijke bekers. Weinig wanklanken.
  Misschien toch een minpuntje: de keuze voor Karius boven Mignolet was toch ingegeven door hun gezamenlijke afkomst en niet door een objectieve kijk op de kwaliteit van de beide doelmannen. De supporters van Club Brugge zijn daar allang niet meer rouwig om.
 • Hugo Broos lijkt het weer te doen in Afrika met zijn Suid-Afrika. We gunnen het hem van harte. Het is het beste bewijs dat er in ons land goede trainers zijn en dat we niet voortdurend buitenlandse trainers naar hier moeten halen.
 • Toch heerlijk om zien hoe onvoorspelbaar voetbal kan zijn. Ongeveer alle favorieten in de Africa Cup zijn naar huis. Het is een spannende competitie. Jammer genoeg blijven we hier van beelden verstoken.
 • Mogen we het leuk vinden dat Messi en Ronaldo allebei geblesseerd zijn en dus niet tegen elkaar zullen spelen in de zandbak van Saoudi-Arabië? Er zijn supporters die daar een paar duizend euro hebben voor neergeteld.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply