woensdag, juni 19

07. Offside & onside – 21 juli 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Offside

  • Een doorsnee profvoetballer in de Belgische competitie verdient twaalfmaal zoveel als iemand die met een minimumloon moet toekomen. En vijftienmaal zoveel voor iemand met een minimumpensioen. En maar zagen over RSZ en belastingen.
  • Journalisten blijven vrouwenvoetbal met de mannen vergelijken. Niet doen. We doen dat toch ook niet bij andere sporten. Leer gewoon genieten van die leuke matchen, zoals gisteren nog Engeland-Spanje. En als we toch zouden vergelijken: de mannen mogen een lesje nemen aan de sportiviteit van de vrouwen.

Onside

  • Onze competitie kan beginnen. De vriendenmatch tussen Club Brugge en AA Gent was het startpunt om opnieuw de geur van het frisse gras te ruiken.
  • En voorlopig kan ik nog volgen wie bij welke ploeg speelt. Toch tenminste tot de volgende transfergolf en ik mijn voetbalgids kan weggooien.
Share.

About Author

Paul Catteeuw (1956) bekijkt voetbal vanuit de tribune achter het doel. Hij houdt zo de vinger aan de pols voor wat naast de zijlijn gebeurt en probeert om er dwars doorheen te kijken. Soms vol nostalgie, soms vol verwondering, maar meestal met een vleugje ironie.

Leave A Reply