woensdag, mei 29

Weg met vriendschappelijke interlands – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Er stonden gisteren een paar fantastische affiches op het programma, zoals Engeland-Spanje en Italië-Duitsland. Vraag is echter wat het nut is van deze vriendschappelijke interlands. Tot einde maart ligt het internationaal voetbal stil en over vier maanden ziet de voetbalwereld er helemaal anders uit. Bovendien bleek één rode draad door alle vriendschappelijke interlands te lopen: bij alle teams ontbrak een half dozijn vaste waarden.

Er was nog een tweede rode draad zichtbaar op de tribunes, die akelig leeg waren. Wembley was nog redelijk gevuld, maar in San Siro spookte het en de Weense Prater ( Oostenrijk-Slowakije) en een obscuur stadionnetje ergens in de buurt van Praag ( Tsjechië-Denemarken) bleven zo goed als leeg. De meest voorkomende score in de oefeninterlands van dinsdag was 0-0. Er werd nauwelijks vijftien keer gescoord in tien matchen. Kortom, opdoeken dat soort vriendschappelijke partijen dat haaks staat op de belangen van de spelers en de clubs.

Engeland-Spanje had nog enig belang. Althans voor interim-bondscoach Gareth Southgate, die zijn ploeg dankzij Jamie Vardy tot 2-0 zag uitlopen. In de slotminuten herstelde Spanje alsnog het evenwicht. Southgate mag desondanks waarschijnlijk blijven. De Noorse bondscoach Per-Matthias Hogmo daarentegen werd ontslagen na drie nederlagen en winst tegen San Marino.

Op andere continenten werd dinsdag voor het ‘echie’ gespeeld. Argentinië versloeg Colombia (3-0) en blijft in de race voor een WK-ticket. De hemelsblauwen staan voorlopig vijfde in Zuid-Amerika, goed voor een barrageduel met een ploeg uit Oceanië.

Lionel Messi leverde met één goal en twee assists weer een belangrijke bijdrage en eiste ook achteraf een hoofdrol op. De aanvoerder, letterlijk geruggesteund door de 25 andere spelers van de selectie, kondigde een persboycot aan. Niet vanwege de kritiek na de wanprestaties van de voorbije weken, maar omdat een radioreporter had gemeld dat Ezequiel Lavezzi marihuana had gerookt na een interland.

De Verenigde Staten werden tijdens het weekeinde in eigen huis geklopt door ( ‘de criminelen en verkrachters’ uit) Mexico  (1-2) en werden dinsdag vernederd in Costa Rica (4-0). Bondscoach Jürgen Klinsmann moet voor zijn baan vrezen.

In Azië verloren alle koplopers punten en blijft de strijd in beide groepen heel open. Iran, Zuid-Korea, Saudi-Arabië en Japan hebben voorlopig de beste papieren om naar het WK in Rusland te mogen.

François Colin

 

Share.

About Author

2 reacties

  1. latorredelsol on

    Bedankt op uw prachtige posting! I serieus zeker genoten van het lezen, kunt u een groot schrijver.Ik zal ervoor zorgen om zorgen dat ik bookmark uw blog en zal vaak terugkomen de weg . Ik wil aanmoedigen u zeker blijven uw grote werk, een mooie dag middag !
    latorredelsol http://www.latorredelsol.com/nl

  2. Pingback: buy disposable vape cartridges in Europe

Leave A Reply