woensdag, mei 29

Decuyper verdient voordeel van de twijfel niet – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het lijkt er steeds meer op dat Patrick Vanoppen en Patrick Decuyper meer gemeen hebben dan hun voornaam. Vanoppen loodste Beerschot naar de afgrond en het valt te vrezen dat Decuyper hetzelfde aan het doen is met Antwerp.

Decuyper is zo verstandig geweest om snel een einde te maken aan het debacle rond John Bico, maar hij was wel het kwade genius dat de dwaasheid beging deze (ex-?)makelaar binnen te halen. Een kind kon voorspellen dat zijn komst op de Bosuil tot onvrede zou leiden. Bico had vorig jaar als sterke man van White Star Brussels onaangename dingen geroepen over de Great Old en heeft een alles behalve fraaie reputatie. Wat bezielde Decuyper om zo’n man binnen te halen?

Wanhoop wellicht. Weer lijkt Antwerp er niet in te slagen de terugkeer naar eerste klasse te realiseren. Bico haalde sportief succes met White Star, hoewel hij daar over een minder sterk spelerspotentieel beschikte dan de Bosuil. Toch zijn beide clubs niet te vergelijken. Op Antwerp heerst een totaal ander verwachtingspatroon en is de druk vele keren groter.

In het geruchtencircuit ging het verhaal dat Bico was aangetrokken om de oudste club van het land financieel te ondersteunen. De verhalen over de financiële situatie van Antwerp zijn alweer niet rooskleurig. Decuyper beweert dat de club er in 25 jaar niet meer zo goed voor stond, maar dat beweerde Vanoppen ook over Beerschot. Hij beschuldigde Het Nieuwsblad van leugens toen uitgebracht werd dat het water tot aan de lippen stond en de club gigantische schulden had bij Duitse investeerders.

Het Nieuwsblad ( en nu dus ook Gazet van Antwerpen) geven dit keer ( in tegenstelling tot Vanoppen) Decuyper het voordeel van de twijfel. En dit vooral omdat hij enkele jaren terug van Zulte Waregem een titelkandidaat maakte. Dat Essevee die prestatie aan het herhalen is, maakt duidelijk dat dit vooral het werk is van Francky Dury. Niet van Decuyper, de man die de fusieclub naar het Kiel wilde halen en daarmee aantoonde dat hij geen greintje besef heeft van wat een club voor een supporter betekent.

De West-Vlaming verdient dan ook geenszins het voordeel van de twijfel. Er is geen plaats in ons voetbal voor clubleiders die weigeren aan te geven wie de club in handen heeft. Wij volgen dan ook volledig Hugo Camps, die in Het Laatste Nieuws aangaf dat voorlopig dan ook alle veronderstellingen veroorloofd zijn: ‘Zou de maffia geïnfiltreerd zijn in stamnummer 1? Jongleert hij met zwart geld van Vlaamse notabelen? Of is hij de loopjongen van Qatarezen?’

Allemaal mogelijkheden die de voetbalbond niet zou mogen toelaten en die de supporters van Deurne-Noord zorgen zou moeten baren. Het is de hoogste tijd dat zij hun club terug eisen. Antwerp verdient beter.

François Colin

Share.

About Author