donderdag, mei 23

Wat zit die Vidarsson daar te doen? Eddy Vercammen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Maandagavond toen mijn lieve echtgenote niet meer naar TV keek, duwde ik op nummer vier waar Extra Time bezig was. Ik zag direct drie man zitten en dat zat goed. Maar dan kwam de vierde in beeld, hij weer, Vidarsson. Ze waren op dat ogenblik ook weeral door mekaar aan het praten (of roepen) en ik heb de TV afgezet.
Waar zijn de Belgische oud-voetballers om daar te zitten? Wat doet die man daar? Zijn negatief palmares, je weet wel, hij kraakte moedwillig de carrière van De Beule en bevestigde zelfs dat hij het opnieuw zou doen. Hij was er fier op dat hij zichzelf een matennaaier noemde. Hij gaf een andere uitleg over zijn ontslag als bondscoach van IJsland. Nochtans was dat simpel: slechte resultaten. Na de voorbije match van Cercle tegen Club spraken ze over de goal (van het jaar voor mij) van Minda, hoe die tussen vier verdedigers het terrein kon oversteken en scoren. Hij zei vol overtuiging dat hij Minda zou neergestampt hebben. Wat een mentaliteit, en die mag onze Belgische matchen en spelers analyseren … Nu is hij opnieuw trainer, waar… in  eerste klasse , haha , neen, maar wel van de B-ploeg van AA Gent die in eerste amateurs spelen. Ik zou die jonge gasten alleszins niet toevertrouwen aan een trainer met die instelling.
Ik ben nu toch bezig, zijn er nog voetballers van dat type? Daar is er toch één die dat benadert, Maertens van OHL. Spijtig voor die jongen dat hij dit seizoen te maken heeft gehad met een langdurige blessure. Ik ken hem al van bij de beloften van Cercle destijds. Daar zat iets in en hij kan goed voetballen. Maar hij heeft ook negatieve eigenschappen. Gezien van die IJslander van Cercle destijds? Als hij getackeld wordt, is hij zogezegd levensgevaarlijk gewond. Als hij zelf iemand tackelt, is het steeds op het randje en ook vaak er over. Ik zag in een match even geleden dat hij bij een zwarte jongen voorhoofd tegen voorhoofd ging staan. Uitlokken of de andere geen kleine beweging doet om dan neer te stuiken. Maar die trapte er niet in. Dit weekend ging hij vaak in de clinch met Burgess, ook een stevige jongen, maar die liet zich ook niet vangen aan de provocaties van Maertens. Die slechte kant ziet men in elke match terug van Maertens. Ik zou hem zeggen, concentreer u op het goed voetballen en stop met die Vidarsson-acties.
Verder nog een dikke proficiat voor Lotte Kopecki (weeral), en ook voor Pogacar (geen Belg maar een indrukwekkende prestatie), die de Strade Bianche wonnen en aan de wereldkampioenen (!!) indoor Noor Vidts, Alexander Doom en de 4 x 400 meter ploeg !!!
Als dat geen mooie afsluiter is!
Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

Leave A Reply