zaterdag, april 20

Wat te onthouden van het weekend – SVL

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jupiler Pro League: Dat Hein Vanhaezebrouck Adrien Trebel met zes maanden vertraging onder zijn hoede zal hebben? Het wordt alvast in de ‘wandelgangen’ gefluisterd dat HVH volgend seizoen dagelijks vanuit het idyllische Maarkedal niet langer naar Gentbrugge maar naar Neerpede zal rijden.

Anderlecht troefde AA Gent af in de strijd om de Franse middenvelder van de Rouches. Nu ja, strijd? Paarswit sprong pas vrijdag in de dans, raakte zaterdag verloofd en kondigde zondag het huwelijk aan. Dat de overgang zowel in de hoofdstad als aan de boorden van de Maas op gemor wordt onthaald, hoeft niet te verbazen. Na Steven Defour zien Standard fans opnieuw een aanvoerder naar de aartsvijand vertrekken en dit keer zonder een omweg via het buitenland. Dat de club Trebel liever aan de eeuwige rivaal verkoopt dan aan een grotere concurrent voor een plaats in de top 6 zal hen een zorg zijn. Na Belfodil (Everton) is Trebel de tweede sterkhouder die de poorten van het Stade Maurice Dufrasne deze winter achter zich dicht trekt. Het belooft een grijze tweede seizoenshelft te worden in Sclessin met een plaats in Playoff 2 als beloning.

We zijn benieuwd in welke mate de befaamde (beruchte?) O-side op Anderlecht Trebel  met open armen zal ontvangen, dan wel of hem er hetzelfde lot wacht dan zijn voorganger Steven Defour.

Los daarvan heeft Anderlecht het hier wel erg ‘slim’ gespeeld – het begrip collegialiteit is al langer dan vandaag uit het voetbalwoordenboek geschrapt-  en is Trebel na het vertrek van Defour allicht de speler die het best bij dit profiel aanleunt. De dreigende overbevolking op het middenveld van René Weiler kan ook worden opgelost door Leander Dendoncker –tijdelijk- een rijtje naar achter te schuiven om de afwezigheid van Kara (Africa Cup) op te vangen. Hoe dan ook sterk werk van Herman Van Holsbeeck die de recente twijfels omtrent zijn koopmanskunsten de kop heeft ingedrukt. Geleerd uit te veel slechte ervaringen.

 

Premier league: Dat Manchester City verder wegglijdt en de ‘grinta’ mist die nodig is om tot de laatste speeldag mee te strijden voor de titel. 4-0 tegen een ‘gewone’ ploeg als Everton is ontoelaatbaar. Kevin de Bruyne was de enige op niveau bij City dat niet in staat was een vuist te maken. Het beeld van de uitgezakte Pep Guardioa in de Dug-out was symbolisch. Murw geslagen door het elftal van Ronald Koeman dat een zeldzame keer de grijze middelmaat overschreed en het stokoude Goodison Park op z’n grondvesten deed daveren.

Daveren deed ook Old Trafford na de gelijkmaker (die werd ingezet door een speler in buitenspel) van Zlaten in de klassieker tegen Liverpool. Raf Willems ter wille, laat ik de term ‘hategame’ achterwege. United-Liverpool was een beklijvend duel aan een hoog en straks tempo van bij de aftrap tot minuut 94 zoals je ze enkel in de Premier League ziet. Met een hoofdrol voor Simon Mignolet die de thuisploeg van een zege hield.

Daarnaast is het duidelijk dat Chelsea ook zonder Diego Costa kan winnen, dat Andy Carroll van West Ham na zijn heerlijke omhaal tegen Crystal Palace de strijd aangaat met Olivier Giroud voor mooiste doelpunt van het jaar en dat Giroud ook kan scoren nadat hij al een tijd hinkend op het veld rondloopt. Eens te meer was de Fransman bepalend voor de Gunners die pas na de rust komaf maakten met een ontstellend zwak Swansea.

 

La Liga: Dat Real toch kwetsbaar is als de sterren het laten afweten. In Sanchez-Pizjuan raakte Ronaldo nooit in zijn spel, vond Benzema evenmin zijn draai en waren ook de klasseflitsen van Luka Modric te schaars. Dat uitgerekend de geviseerde Sergio Ramos, die het in de bekerwedstrijd aan de stok kreeg met de harde kern van zijn gewezen club, de ommekeer inzette met owngoal, bezorgde tal van fans nogal wat leedvermaak. Nieuwkomer Jovetic (door Sevilla gehuurd van Inter) bewees meteen zijn waarde door in de slotminuut een einde te maken aan de reeks van 40 wedstrijden zonder nederlaag voor de Koninklijke. Sevilla mengt zich in de titelstrijd maar zal het allicht niet halen.

 

Serie A: Dat Dries Mertens en Radja Nainggolan er alles aan blijven doen om het Roberto Martinez moeilijk te maken zodat die zich de trips naar China voorlopig misschien kan besparen. Afgaande op de foto’s in Het Laatste Nieuws lijkt Axel Witsel er eerder in een scoutsgroep dan in een voetbalploeg zijn terechtgekomen.

 

Stefan Van Loock

Share.

About Author

3 reacties

  1. Hetzelfde lot beschoren dan Defour? Dat Defour door een deel van de aanhang uitgespuwd werd, had te maken met zijn anti-anderlecht uitspraken ten tijde van Standard. Nog maar te zwijgen over zijn gedrag tijdens de Witsel match en de uitspraken daarover destijds. Beetje journalist zou dit toch moeten weten.

  2. Pingback: magic boom bars for sale​

  3. Pingback: https://log24.pl/ad-redirect/?type=baner&id=50253&url=https://gg4.store/mn/

Leave A Reply