donderdag, juni 20

Wat onthouden we van het weekeinde? – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Speler van de week: Edison Cavani, die vier keer scoorde voor PSG

Ploeg van de week: Feyenoord, dat zowel van Manchester United in de Europa League als uit in de nationale topper bij PSV won

Goede daad van de week: Everton schonk bij het bezoek aan Sunderland 200.000 pond ( 230.000 euro) aan de 5-jarige Sunderland-fan Bradley Lowery, die 700.000 pond nodig heeft om in de Verenigde Staten behandeld te worden voor kanker

BELGIE

– Vraag voor VTM: waarom moeten we in een samenvatting van minder dan vijf minuten van KV Oostende-AA Gent zeventien keer Marc Coucke in beeld krijgen? Zelfs als er voor het overige weinig gebeurt op het veld.

– AA Gent bakt er dit seizoen buitenshuis niet al te veel van. Alleen bij Sporting Braga konden de Buffalo’s indruk maken. Maar in Portugal viel Hein Vanhaezebrouck door de mand. Hein had de meest onwaarschijnlijke scheidsrechterlijke beslissing uit de voetbalgeschiedenis gezien bij het afkeuren van het winnende Gentse doelpunt. Na de match zei Mitrovic echter dat hij alleen maar ‘een blok had gezet’. En dat is een simpelweg overtreding, weet ook Hein.

– René Weiler scoorde bij Racing Genk-Anderlecht door bij een 0-0 stand en een sterker Genk een spits in te brengen voor een defensieve middenvelder. We schuwen hier de hoge woorden, maar dit deed toch een beetje denken aan Ernst Happel.

– De eerste helft van Racing Genk was samen met de eerste helft van AA Gent in het Astridpark het absolute hoogtepunt van het nog jonge seizoen.

– Club Brugge won van Eupen, dat is dezer dagen nieuws

– Zou Jacky Mathijssen voor de nederlaag tegen Moeskroen geweten hebben dat de opdracht bij Westerlo zo zwaar wordt?

WERELD

– Manchester City-Bournemouth 4-0, Borussia Dortmund-Darmstadt 6-0, Leganes-Barcelona 1-5, Atletico Madrid-Sporting Gijon 5-0, Caen-PSG 0-6.

Een aantal topcompetities moeten zich dringend zorgen beginnen maken. Voetbal moet spannend en onvoorspelbaar zijn. Als de verschillen te groot worden, is er geen zak meer aan.

– José Mourinho verloor drie keer in één week met Man United en is aardig op weg de grootste loser uit de voetbalgeschiedenis te worden. De Portugees verloor nu 14 van zijn 32 laatste wedstrijden ( eerst met Chelsea, nu met MU).

– Everton nam een vliegende start onder leiding van Ronald Koeman, ondanks het vertrek van supertalent John Stones. En dat nadat ze vorig seizoen zelfs de middenmoot niet haalden.

Koeman spaart zijn voorganger Roberto Martinez niet. Hij liet eerder al weten dat zijn team met vier weken achterstand aan de competitie begon, omdat de programmatie van de voorbereiding te kort was. Vorige week wees hij ook op het gebrek aan discipline dat hij aantrof. Aanvoerder Gareth Barry verklaarde dat er nu veel professioneler wordt gewerkt. Het grote verschil is dat Koeman zijn ploeg veel directer laat voetballen. De Mersey-versie van het tikitaki is verdwenen en Kevin Mirallas staat, in tegenstelling tot vorig seizoen, steevast in de basis.

François Colin

Share.

About Author

4 reacties

 1. alex de boeck on

  In mijn kennissenkring werd er nogal sceptisch gereageerd op mijn bemerking dat René Weiler het wel eens goed zou doen bij Anderlecht. Het vroeg ( hoog) storen deed mij een beetje aan Jürgen Klopp denken. En die wissel? Goed opgemerkt Witte Duivel…

  In een vroegere reactie schreef ik al dat één van de oorzaken dat het niet naar wens van de supporters ( en het bestuur) van de Toffees ging met Roberto Martinez was dat John Stones met een transfer in het hoofd speelde.

  Edison Cavani? Dàt is nu echt wat ze in de Britse pers ‘ to bounce back’ noemen. Hij stond wel erg in het krijt met zijn gemiste kansen tegen Arsenal in voorbije Champions League match.

  Klasse verschil in de Premier League? Inderdaad. Money talks. Chelsea- Liverpool was wèl een evenwichtige partij ( elk een helft dominerend) Liverpool had deze keer toch het geluk aan zijde. Het doelpunt van Jordan Henderson was een beauty. Voor hetzelfde geld gaat die bal er vanop die afstand niet in…

 2. Patrick Vercruysen on

  Leuk om nog eens aan Ernst Happel te denken. Maar mijn geheugen reikt minder ver. Ook Eric Gerets presenteerde in topmatchen geregeld een staaltje van ‘winnend coachen’. Dat gebeurde bij Lierse, Club Brugge en elders – soms gedwongen door een rode kaart van een centrale verdediger of door een andere ontwikkeling in de wedstrijd.

 3. Patrick Vercruysen on

  De vliegende start van Everton vraagt om een bevestiging. Maar dat Martinez niet gespaard wordt, verrast mij niet. “Wat er vorig seizoen verkeerd liep bij The Toffees? Heb je twee uur”: het zouden Koemans woorden kunnen zijn. Ik vond een gelijkaardige uitspraak van onze nieuwe bondscoach tijdens zijn eigen presentatie bij de Rode Duivels totaal ongepast. Dat Martinez maar oplet voor het boemerangeffect.

 4. Pingback: vendidos monetizze

Leave A Reply