About Author

5 reacties

 1. Patrick Vercruysen on

  september 1st, 2016 at 12:26 pm
  Je kan de vraag net zo goed omdraaien. ‘Zijn de Rode Duivels het juiste team’ voor Roberto Martinez? Mijn antwoord op beide kwesties luidt twee keer ‘neen’. Er loopt te veel verkeerd bij de internationals, zowel op als naast het veld (en vooral in hun hoofd). Bovendien weegt de nieuwe bondscoach op basis van zijn verleden te licht om de torenhoge ambitie (WK-finale in 2018!) waar te maken.
  Ik baseer me hierbij op persartikels, analyses op tv en in de kranten en… op mijn gevoel. Ik oordeel niet op basis van het bijwonen van trainingen of een persoonlijk contact – hetgeen niet in mijn voordeel pleit.
  Maar, nieuwe bezems vegen altijd schoon, tot blijkt dat ze niet uit het juiste materiaal vervaardigd zijn. Of is alleen een hogedrukreiniger geschikt om het boeltje bij onze nationale ploeg proper te krijgen?

 2. Stefan Van Loock on

  Geen idee. Volgens de Spaanse media heeft hij gisteren alvast de foute keuze gemaakt door de twee nummers 9 (Lukaku en Benteke) op de bank te houden en de enige niet nummer 9 (Origi) aan de aftrap te brengen. Voor AS was Belgica ‘un desastre’, een ramp. Een valse start voor Martinez. Zelfs na een kwalificatietoernooi zullen we nog geen definitief oordeel kunnen vellen. Hij zal pas ernstig geëvalueerd kunnen worden na de eindronde van WK in Rusland, gesteld dat we dat halen…

 3. Herman Meersseman on

  Tja, na amper drie trainingen en één match tegen een heel sterk Spanje kan je nog niet oordelen of Martinez de Duivels inderdaad beter, enthousiaster en volwassener zal kunnen laten voetballen. De eerste indruk is alvast niet goed. En je kan je afvragen of het elftal dat hij aan de aftrap bracht in zijn ogen het beste was om Spanje met succes te bekampen. De ‘grinta’ waarop hij zo hamert, toonden zij hoe dan ook niet. Nu, je moet Martinez de tijd gunnen om zijn stempel te drukken op de spelers en zijn manier van voetballen – wat dat ook moge zijn, als het maar niet de manier van donderdag is. Hoe dan ook moeten hij en zijn Duivels dinsdag winnen in Cyprus, desnoods met matig voetbal, als ze de drie punten maar pakken. Om dan hard te werken en stappen vooruit te zetten, qua spelniveau en mentaliteit. Winnen ze niet in Cyprus, zal zijn krediet al vlug bijna helemaal opgebruikt zijn.

 4. Na de gigantische kater die we in Rijsel allemaal opliepen is een nieuw begin niet evident…
  Alles wat we zouden zien of ervaren na de desastreuse uitschakeling zou sowieso zuur geweest zijn. Verliezen is zuur, winnen zou de wonde weer openscheuren…
  Tijd brengt raad, hopelijk ook goed voetbal.
  Geen enkel excuus of argument mag tijdens deze campagne aanvaard worden….
  It’s money-time now!
  Misschien moeten we niet alleen rekening houden met ‘namen’ en ‘sterallures’ maar ook eens aan het ‘collectief’ beginnen denken….

 5. Jan Daelemans on

  Ik had liever een Belg gehad (M.Preudhomme) of een Nederlander (R.Koeman) maar ga ervan uit dat Martinez sowieso beter is dan Marc Wilmots . Anderzijds verbaast het mij dat hij hoog inzet op Carasco en Fellaini . Ik zou momenteel eerder inzetten op Mertens en Defour of Kums.

Leave A Reply