donderdag, mei 23

Voetbalmomenten & Figuren van De Witte Duivel in 2020 (6) – Peter Verkooijen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Peter Verkooijen geeft zijn visie op het voetbaljaar 2020!

Het overlijden van Rob Rensenbrink

Niet het overlijden van Maradona maar dat van Rensenbrink maakte op mij de meeste indruk. In 1977 was ik aanwezig bij de Europa Cup II-finale tussen Anderlecht en HSV. Helaas was Robbie niet fit die avond. Maar wat heb ik genoten van deze geweldige voetballer, al moest ik daarvoor wel altijd mijn ouders overtuigen om op de zondagavond over te schakelen naar de BRT.

De discussie over de BeNeLiga

Nog steeds is er geen besluit over de invoering van de BeNeLiga. Onderzoeken tonen aan dat er alleen maar voordelen zijn. Is dat werkelijk zo? Wat vinden de supporters ervan? Als het lukt om net voor Kerstmis 2020 een akkoord over de Brexit te bereiken, dan moet het toch ook mogelijk zijn dat de Belgische en Nederlandse clubs in 2021 een akkoord sluiten over de BeNeLiga.

Mario Götze

De transfer van Götze naar PSV is het beste wat de Eredivisie kon overkomen. Eindelijk een technisch begaafde speler die ‘naar voren denkt’ en andere spelers perfect in stelling kan brengen. Als ‘onze’ Frenkie daar een voorbeeld aan neemt, komt het wel goed met Oranje.

Barcelona – Bayern München  2 – 8

Op die gedenkwaardige avond in Lissabon bleek dat Barcelona de laatste jaren puur geteerd heeft op de genialiteit van Messi. Nu het wat minder gaat met de Argentijn blijkt de kwetsbaarheid van het team. De afstraffing maakte duidelijk dat men bij Barcelona de afgelopen jaren heeft geslapen bij de samenstelling van de selectie. Zonder een goede Messi is Barcelona nu een middenmoter in Spanje.

Lege stadions

Bij wielrennen en de Formule 1 is het geen probleem. Ook zonder toeschouwers is het genieten van Mathieu, Wout en Max. Voetbal zonder toeschouwers is echter net als friet zonder mayonaise: je kunt het eten, maar het smaakt een stuk minder!

111 legendarische voetbalhelden sinds 1920 | Raf Willems

Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

Comments are closed.