zaterdag, april 20

Voetbalmomenten & Figuren van De Witte Duivel in 2020 (4) – Wim Heythuysen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tussen Kerst en Oud en Nieuw geven onze auteurs, en enkele gasten, hun visie op de helden en zondebokken van het voetbaljaar 2020. Wim Heythuysen spreekt!

Eerst een hersenschudding, toen nader onderzoek en de diagnose: een aneurysma in de hersenen. Voetbal was even niet meer belangrijk… Ricky van Wolfswinkel is gelukkig helemaal hersteld en mag weer voetballen. Hij was sprakeloos bij zijn invalbeurt van 1tienminuten. En dankbaar, vooral dankbaar…
John Obi Mikel, sterkhouder bij Galatasaray uitte kritiek op zijn club en de Turkse voetbalbond omdat het voetbal doorging ondanks het coronavirus. En zijn club (vier sterren) reageerde na-tuur-lijk. Ontslag met onmiddellijke ingang. Ik adviseer Michelin om per direct alle sterren van Cim Bom Bom in te trekken. Er is maar 1 ster: John Obi Mikel
Waar zouden we zijn zonder de kranten, zonder onderzoeksjournalisten? Dan zouden al die misstappen en leugens van de FIFA nooit boven water komen. De Süddeutsche Zeitung vond bewijs dat “heer” Infantino zijn hand niet omdraait voor een leugentje… Een privévlucht met kosten “im sechsstelligen Bereich.” Hij zal er zijn dure kont wel mee afvegen, deze Gianni, maar het artikel van Thomas Kistner spreekt voor zich.
Een mascotte redden! Dat is precies wat Mesut Özil deed. Arsenal zag zich genoodzaakt om Jerry Quy, de man die al 27 jaar de rol van  mascotte Gunnersaurus vertolkt en daarmee de harten van de supporters veroverde, te ontslaan. Dat was buiten Mesut gerekend. Hij bood aan om het loon van Quy uit eigen zak te betalen. Nu kan hij dat wel missen (met een weeksalaris van 385.000 euro) maar toch… Je hebt iemand echt gelukkig gemaakt Mesut!
Er was maar één persoon echt in het nieuws afgelopen jaar en dat was Diego Armando Maradona. Niet echt positief: men meldde immers dat hij overleden was. Echter, dit fenomeen is niet dood. Hij leeft voort. ‘In zekere zin ben ik waarschijnlijk onsterfelijk’ zei Johan Cruijff al. Dat geldt ook voor Diego, nu zeker…
Marcus Rashford (sinds kort: Member of the Order of the British Empire) zet zich in voor kansarme kinderen en zorgde voor gratis schoolmaaltijden. Hij stuurde een open brief naar de Britse regering: “Geen kind zou met honger mogen gaan slapen”, schreef hij. Uiteindelijk ging de politiek overstag. Een voetballer, een mens naar mijn hart!
En dan op de valreep: Lionel Messi die een stokoud record van Pelé uit de boeken schoot: 644 officiële goals voor één club. Ga er maar aanstaan. Dat is groots en het eind is nog niet in zicht, tenminste als hij bij Barcelona blijft… Geniet van Leo zolang het nog kan.

111 legendarische voetbalhelden sinds 1920 | Raf Willems

Share.

About Author

Regelmatig publiceren we artikels van eenmalige gastschrijvers. Ook zin om een artikeltje te plegen? Neem contact op met info@dewitteduivel.com en bezorg ons jouw tekst.

Comments are closed.