dinsdag, maart 5

Vincent Kompany meest geblesseerde speler Premier League – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vincent Kompany is officieel de meest geblesseerde speler van de Premier League. De website premierinjuries.com berekende dat de blessure die hij woensdag in Swansea opliep de dertigste is sinds 2012. In totaal is de aanvoerder van Manchester City al aan 34 kwetsuren toe sinds hij in 2008 lid werd van The Citizens.

Kompany stond ruim vier maanden aan de kant, nadat hij begin mei uitviel in de halve finale van de Champions’ League tegen Real Madrid. De Rode Duivel vierde woensdag zijn zoveelste comeback in de League Cup tegen Swansea. Kompany speelde een goede wedstrijd en leek weer helemaal fit, toe hij in de toegevoegde tijd een vergeefse poging deed om de 1-2 van de thuisploeg te voorkomen. Hij bleef even op het gras zitten en verdween zonder iets te zeggen naar de kleedkamer. Ook al had Pep Guardiola al drie wissels doorgevoerd.

Een nieuwe blessure ( aan de dij), waar de ernst nog niet is van bekend. De dertigste in ieder geval sinds 2012, aldus premierinjuries.com. Kompany bevindt zich daarmee in het onverwachte gezelschap van zijn ploegmaat Yaya Touré en zijn landgenoot Mousa Dembélé ( Tottenham). Ze staan allebei ook op dertig blessures sinds 2012.

Touré en Dembelé komen echter niet voor in de top-20 met spelers die de meeste dagen uit roulatie waren. Die lijst wordt aangevoerd door Ryan Taylor ( ex-Newcastle, Hull City) met 909 dagen. Kompany is ‘slechts’ negende met 682 dagen afwezigheid op training en wordt onder andere voorafgegaan door Wes Brown ( ex-Man United en Sunderland), Andy Carroll ( West Ham) en Daniel Sturridge ( Liverpool).

François Colin

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply