donderdag, juni 20

Van Club Brugge, AA Gent en Trond Sollied …

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pers en media speculeren elke week druk over wie deelneemt aan de play-offs, wie zakt of wie de eindronde speelt. En we zijn amper 22 speeldagen ver. Er moeten dus nog twaalf matchen worden gespeeld, of anders gezegd er zijn nog 36 punten te verdienen. Bovendien is de transferperiode nog niet afgelopen en kunnen sommige ploegen voor de afwisseling eens een goede transfer doen. Want dat kan altijd helpen.

Gisteren hoorde ik een discussie over de VAR. Het was een tweestrijd voor de vierde plaats. Een supporter van Club Brugge tegen eentje van AA Gent. Verhaal een: Lang loopt zelf tegen zijn tegenstander aan en krijgt een penalty. Verhaal twee: Koita is aan het dribbelen, maar raakt zijn tegenstander en krijgt rood. Ja, ze hebben allebei wel enigszins gelijk. Als voorstander van de VAR schrik ook ik soms van de beslissingen, maar het aantal correcte beslissingen is nog altijd veel groter.

Over AA Gent nog eens gesproken, ik schreef verleden week dat Cuypers een echte spits is. Hij kreeg nu vooraan veel meer steun van Hjulsager en Salah en kijk, twee doelpunten voor Cuypers en één voor Salah. Ik herinner me nog altijd dat Trond Sollied, de vroegere trainer van Club Brugge en AA Gent, vaak zei dat wanneer er een voorzet van de flank komt, er dan meerdere spelers in het doelgebied moeten zijn. Natuurlijk, als er zoals nu vaak vijf verdedigers en nog een paar verdedigende middenvelders bij zijn, dan is het niet gemakkelijk om dan met enkele spelers op tijd vooraan te raken. En van Sollied kan men niet zeggen dat hij geen goede trainer was. In Noorwegen kampioen in tweede klasse en beker gewonnen met Bodo Glimt en kampioen met Rosenborg. Hier bij ons met Brugge tweemaal kampioen en twee bekers gewonnen. In Griekenland eenmaal kampioen en een beker met Olympiakos Piraeus en in Nederland een beker met Heerenveen. Met Gent verloor hij de bekerfinale en om volledig te zijn, hij trainde hier ook nog Lierse, gered van degradatie, en Lokeren. Sollied werd hier bij ons ook tweemaal verkozen tot trainer van het jaar. En naar verluidt was hij in de kantine ook redelijk sterk …, maar dit geheel terzijde …

Share.

About Author

Eddy Vercammen heeft een ruime ervaring in het voetbal. Eddy was in het verleden werkzaam bij topclubs als Feyenoord en Racing Genk en mocht ook de Nederlandse voetbalbond tot zijn werkgevers rekenen. Zijn specialiteit ligt in het Belgische en Nederlandse voetbal, dat hij nog altijd tot diep in de kelderklassen volgt!

Leave A Reply