dinsdag, augustus 9

The Away Leg, 11 voetbalverhalen van over de hele wereld

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De stadions zitten weer (gedeeltelijk) vol, maar voor echte voetballiefhebbers valt er heel wat in te halen. Dat kan met het boek ‘The Away Leg, XI football stories from on the road’. Elf voortreffelijke verhalen van over de hele wereld.

Ga mee op pad voor derby’s in Braziliê, Georgië en Israël, maak de sensationele opgang mee van het nationale team van IJsland, van Palestina en Noord-Korea, verneem alles over een controversieel WK-duel bij de vrouwen tussen Engeland en Kameroen, zit op de eerste rij bij de meest memorabele finale van de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse Champions League) en de winst van de vrouwen van Arsenal in de finale van de Uefacup.

Een bijzonder verhaal is dit van onze Vlaamse collega Samindra Kunti. Hij schrijft over de winst van het Feyenoord van Pierre van Hooijdonk in de finale van de Uefacup tegen Borussia Dortmund. Een wedstrijd die overschaduwd werd door de moord op de populistische politicus Pim Fortuyn. Of hoe sport en politiek nooit van elkaar kunnen worden losgekoppeld.

‘The Away Leg’ kost 12, 99 pond, ongeveer 15 euro. De opbrengst van het boek gaat naar een goed doel: Community Integrated Care. Het boek is te koop via Amazon:https://www.amazon.com/Away-Leg-Football-Stories-Road-ebook/dp/B08YXVW6GF of misschien betere alternatieven als Waterstones en Stanchion Books:  https://www.waterstones.com/book/the-away-leg/steve-menary/james-montague/9781785319877https://stanchionbooks.com/products/the-away-leg-xi-football-stories-on-the-road?_pos=1&_sid=0345073c3&_ss=r .

 

 

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

1 reactie

  1. I think this is one of the most vital information for
    me. And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The web site style is ideal,
    the articles is really nice : D. Good job,
    cheers

Leave A Reply