donderdag, januari 28

Samen voor Kinderen – KRC Genk wil kansen voor elk kind

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kinderarmoede in Limburg blijft stijgen. Vijf jaar geleden werd 1 kind op 10 geboren in een kansarmgezin. Vandaag is dat al 1 op 6. Koploper in Limburg is Genk met bijna 1 op 3 (cijfers Kind & Gezin).

Unicef hanteert een lijst met 14 behoeften om na te gaan of een kind tot een arm gezin behoort. Enkele voorbeelden: Drie maaltijden per dag, beschikken over sportkledij, de kans om vriendjes uit te nodigen voor een feestje. Kinderen die geen toegang hebben tot twee of méér van die behoeften beschouwt Unicef als behorend tot een arm gezin. 

KRC Genk gelooft dat we met voetbal het beste in mensen naar boven kunnen halen. We ontginnen het potentieel ervan in al haar vormen om zo een mooiere maatschappij te creëren. Als rolmodel nemen we verantwoordelijkheid en spelen we een actieve rol bij maatschappelijke vraagstukken. We stellen onszelf steeds de vraag:  Wat kunnen we teruggeven aan de maatschappij?

KRC Genk neemt de lijst van Unicef als startpunt en uitdaging om een groot plan te lanceren tegen kinderarmoede en voor kinderrechten. Onder het motto “Samen voor Kinderen” wil KRC Genk kansen creëren voor elk kind.

KRC Genk schrijft dit plan voor de komende drie voetbalseizoenen: 2019-2022. Een plan dat het verschil wil maken voor kinderen én hun ouders en dat vorm krijgt in 10 duurzame, jaarlijkse terugkerende projecten:

  • Een boekentas voor iedereen
  • Stadionklassen – de Luminus Arena als inspirerend leslokaal
  • KRC Genk masterclass – Sensibilisering van leerkrachten
  • Voetbal in de wijken – hoogtepunt: KRC Genk buurtvoetbalcup
  • Een voetbaluitrusting voor iedereen
  • Welzijnscup – Competitie voor kinderen uit bijzondere jeugdzorg
  • KRC Genk verjaardagsfeestjes – Samen op ontdekkingstocht in het stadion
  • De warmste maand – Een grote inzamelactie van basisvoedsel
  • Tewerkstellingsproject – samen met KRC Genk terug op weg naar de arbeidsmarkt
  • Een thuiswedstrijd van KRC Genk voor iedereen


De club betrekt haar hele community bij dit plan. Zowel externe stakeholders: OCMW en Stad Genk, Rotary Genk, De Uitdaging, Vincentius, Gigos, PXL, Playing for Succes, Scholen, Jupiler Pro League; als interne stakeholders: Supporters, business partners, spelers, medewerkers en vrijwilligers.

Partners OCMW Genk, Stad Genk, Rotary Genk en de Pro League zorgen voor financiële middelen. Ook KRC Genk zelf financiert en doet aan fondsenwerving.

Zo sponsorden de business partners van KRC Genk een groot kunstwerk van Piet Stockmans dat een plaats krijgt in de inkomhal van het stadion. Tijdens het Fanweekend wandelen, lopen en fietsen supporters voor het goede doel. Samen met clubicoon Thomas Buffel organiseren we  ook een legends game waarvan de shirts geveild worden. Alle inkomsten gaan naar Samen voor Kinderen.

Samen voor Kinderen werd vanavond officieel gelanceerd, samen met de onthulling van het kunstwerk van Piet Stockmans in de Luminus Arena. Maar liefst 380 spelers speelden ooit voor KRC Genk, maar liefst 380 plaatjes kregen een plaats in de inkomhal, elk plaatje gesponsord door één van de business partners van KRC Genk.

Steentje bijdragen? Er zijn nog enkele plaatjes vrij in het kunstwerk van Piet Stockmans. Je kan morgen aan het stadion ook inschrijven voor de FRZA! run, die start om 19u. Of je kan bieden op de shirts van de Thomas Buffel legends game op zaterdag. Voor alle info surf naar krcgenk.be.

Samen willen we kansen voor elk kind. Samen zijn we Genk!

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

Leave A Reply