woensdag, mei 29

OPEN BRIEF VAN ERIC VAN MEIR: ‘WIJ ZIJN LIERSE!’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op woensdag 9 mei 2018 organiseerde Lierse voor Altijd – de vereniging die de fangroepen van geelzwart groepeert en het Liersegevoel stimuleert  – een supportersavond. In de uitpuilende kantine van VK Koningshooikt luisterden enkele honderden toehoorders naar de verhalen van coryfeeën uit verleden en heden van Lierse SK. Alfons Dresen, André Denul, Frederic Frans, Thomas Wils, Jonas Vinck en verschillende spelers van de kampioenenploeg van 1997 namen op het podium het woord. Ze verenigden ‘geel & zwart in vreugde en verdriet’. Eric Van Meir, gastheer van de avond en ‘Mister Lierse’ las een emotionele brief voor mét een idee voor de toekomst. We presenteren hem hier op www.dewitteduivel.com.

Eric Van Meir: ‘Wij zijn Lierse!’

‘Ik ben triest, ontgoocheld en onzeker. Triest want mijn club Lierse is niet meer.Ik ben zeer ontgoocheld in de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn en ik ben onzeker omdat ik niet weet wat er nu gaat of moet gebeuren.

Even triest was ik op 9/5/1997 toen we om 21.45 uur 4-2 verloren hadden van Sint Truiden. Even ontgoocheld was ik die vrijdag omdat we toen dachten dat alles verloren was.

Maar ik was niet onzeker omdat ik 100 % geloofde dat mijn ploegmaats en ik dit konden recht zetten. Ondanks de grote twijfel in de pers en misschien ook bij vele supporters werd bij ons het geloof in eigen kunnen alleen maar groter “wij gaan kampioen worden punt”.

Op 18 mei 1997 tegen Genk en 25 mei 1997 tegen Standard wonnen we twee keer en Lierse was na 37 jaar nog eens kampioen van België.

Wel dat geloof heb ik vandaag terug.

Want Lierse voor Altijd staat voor duidelijkheid!

Ik geloof in deze mensen net zoals ik in mijn ploegmaats van toen geloofde. Ze zijn even strijdvaardig en gaan net als ik door het vuur voor deze mooie traditieclub.

Ik wil als Liersefan vooral duidelijkheid krijgen: weten wanneer er problemen zijn en horen wat de oplossingen zijn. Ik wil geen loze beloften noch tegenstrijdige verklaringen. Ik wil een plan B als plan A mislukt en ik wil een verklaring waarom het plan A niet lukt. Ik wil een duidelijke opsomming van de gevolgen van dit faillissement. Ik wil weten waar ik als supporter of speler/trainer aan toe ben.
Open communicatie : Als de licentie niet gehaald werd, had Lierse voor Altijd wèl een plan.

Wel dat plan is een samenwerking tussen de club Lyra en de supporters van Lierse om één sterke club in de stad Lier te maken

Waar staat Lyra voor ?

Open eerlijke communicatie, een jong en Vlaams bestuur, een lokaal verankerde ploeg met Belgische spelers en een goede jeugdwerking.

Daarbij denk ik dat veel ondernemers in Lier en omstreken staan te springen om één sterke club van Lier te ondersteunen.

We mogen vooral niet blijven stilstaan. Het is tijd voor actie! Tijd om het heft in eigen handen te nemen.

JULLIE ZIJN LIERSE!

WIJ ZIJ LIERSE!’

 

Share.

About Author

Raf Willems (1960) noemt zichzelf voetbalschrijver met een boekenkast. Hij is uitgever en auteur van meer dan 40 boeken over ‘voetbal met een knipoog naar geschiedenis & samenleving’ en schreef voor het Nederlandse weekblad Voetbal International (1995-2000), de krant NRC Handelsblad (2001-2006) en de website Stichting meer dan Voetbal (2008-20014). Sinds 2014 Initiatiefnemer van voetbaldenktank & onlineplatform De Witte Duivel.

2 reacties

  1. Pingback: have a peek at these guys

  2. Pingback: Bauc

Leave A Reply