donderdag, februari 29

Onderzoek naar baas Belgische arbitrage

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Engelse voetbalbond onderzoekt beschuldigingen aan het adres van David Elleray, onder andere de baas van de Belgische arbitrage, zo meldt de Britse kwaliteitskrant The Telegraph. Het is niet duidelijk waarover de beschuldigingen gaan.

Elleray, die ook voor Fifa werkt, werd in 2014 al eens berispt door de Football Association. Hij moest een cursus ‘gelijkheid en diversiteit’ volgen, nadat hij aan Robert McCarthy, een zwarte scheidsrechterscoach, gevraagd of deze ‘uit een koolmijn kwam’. Kick It Out, de organisatie die in het Verenigd Koninkrijk tegen racisme in het voetbal opkomt, vond de sanctie onvoldoende.

Vorig jaar werd Elleray opnieuw op de vingers getikt, nadat hij tegen een groep semiprofessionele refs gezegd had dat er ‘te veel baarden, tattoos en bierbuikjes in de zaal zaten’.

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply