maandag, april 22

Offside/onside: Limburg stiller dan de Kempen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

OFFSIDE

*Westerlo was heel streng voor Rik De Mil en dat maakt de stilte in Limburg alleen maar erger. Racing Genk lijkt geen enkel probleem te hebben met de schertsvertoning van vorig weekeinde in het Kuipje. Een tweede trainersontslag hoeft misschien niet, maar doen alsof er niets gebeurd is kan niet. Of is Limburg stiller geworden dan de Kempen?

*Arbitrage: alles moet herbekeken worden. De kop van de cover van L’Equipe vorige dinsdag. De krant heeft het over een diepe crisis: wekelijks regent het klachten over de beslissingen van de referee en … de VAR. Komt ons bekend voor.

*De tien best betaalde spelers in de Ligue 1 dragen allemaal de kleuren van Paris Saint-Germain. Dertien van de vijftien best betaalde spelers voetballen voor PSG. Je raadt het nooit: de Parijzenaars spelen jaar na jaar kampioen. Kylian Mbappé is volgens l’Equipe met ruime voorsprong de best betaalde speler met zes miljoen euro per maand.

*De kantoren van de Spaanse voetbalbond en het huis van Luis Rubiales, de ex-bondsvoorzitter van ‘de kus’, zijn doorzocht. Er zouden rare zaken gebeurd zijn rond de beslissing om de Spaanse Supercup in Saoedi-Arabië te spelen.

*Veel clubs hebben bezwaren tegen de aanstelling van politiebaas Frank Paauw tot voorzitter van de Nederlandse voetbalbond. De beslissing is uitgesteld.

*Salernitana heeft voor de vijfde keer dit seizoen van trainer gewisseld. Het haalde nu Pipo Inzaghi terug die nog op de loonlijst stond. Hij moet de ploeg voorbereiden voor het volgende seizoen in de Serie B.

*Israël is een van de mogelijke tegenstanders van de Rode Duivels op het EK. Het moet om te beginnen deze week echter voorbij IJsland en dan wacht de winnaar van de duels tussen Bosnië en Oekraïne. Mogelijk volgt een ‘finale’ tussen Oekraïne en Israël: twee landen in oorlog. Twee totaal verschillende landen, ook op voetbalgebied. Het team van Israël is zo verdeeld als het land. In het nationale team spelen immers ook spelers met Arabische roots.

*Het nationale team van San Marino wacht al twintig jaar op een overwinning. Woensdag ging het gebeuren. Het onooglijke St Kitts and Nevis (twee eilanden in de Caraïben met zo’n 47.000 inwoners) was op bezoek. Helaas, het werd een 1-3 nederlaag.

ONSIDE

*Het rugby wil nu ook de rode kaart invoeren. De betreffende speler zou twintig minuten aan de kant moeten blijven, maar zou nadien vervangen mogen worden.

*Na Everton is nu ook Nottingham Forest (vier) punten kwijt vanwege geknoei met de financiële regels. Het blijft wachten op de sanctie voor Manchester City, de wereldkampioen valsspelen met 115 overtredingen van de regels.

*De kwartfinale van de FA Cup tussen Manchester United en Liverpool (4-3) wordt in de Engelse kranten het meest memorabele bekerduel ‘in living memory’ genoemd. Invaller Amad Diallo was de held en de schlemiel van de avond. Hij maakte de winnende treffer en kreeg rood (tweede keer geel) omdat hij zijn shirt uittrok. Wat voetballers daar zo leuk aan vinden ontgaat me, maar verdient dit een even zware sanctie als een doodschop?

*KV Oostende betaalde een miljoen euro aan bondsschulden. Dat doet de hoop toenemen dat een faillissement kan vermeden worden.

*Oostenrijk liet drie internationals uit de selectie vanwege homofobe uitspraken. Italië schorste Francisco Acerbi voor intimidatie van een tegenstander met een racistische ondertoon.

VARtaal

*de media werkte: media is het meervoud van medium, het is dus werkten

*peleton: het is peloton

*exploot is niet de vertaling van het Franse exploit en betekent: een aanzegging door de deurwaarder

*refereren naar: het is refereren aan

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

François Colin (1948) was achtereenvolgens rubriekleider voetbal en chef-sport van Het Nieuwsblad en senior writer van De Standaard. Na zijn pensioen in 2014 was hij tot 2021 columnist van SportVoetbalmagazine. Hij bracht verslag uit van twee Olympische Spelen, tien EK's en negen WK's voetbal en was aanwezig bij ruim driehonderd interlands van de Rode Duivels. Hij is auteur of co-auteur van een vijftiental boeken over de mooiste sport op aarde.

Leave A Reply