woensdag, juni 19

Martinez maakt geen te beste beurt – FC

Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Rode Duivels zijn ternauwernood ontsnapt aan de eerste nederlaag in bijna twintig jaar in de Derby der Lage Landen. Een afgeweken schot van Yannick Carrasco acht minuten voor tijd voorkwam rode kaken.

Twee ploegen die niet echt zin hebben in een oefenpot: de Derby der Lage landen verdient beter. Op de koop toe maakte Roberto Marinez geen te beste beurt in de Amsterdam Arena. De selectie van Vincent Kompany bleek volkomen onterecht. De Rode Duivels dienen niet om een speler op competitieritme te brengen. Alleen jongens die topfit zijn en niveau halen bij hun club verdienen een cap. Kompany beantwoordt momenteel niet aan die voorwaarden. Na de opwarming vond hij zichzelf niet klaar om te spelen.

Onbegrijpelijk dat Nicolas Lombaerts dan weer niet werd opgeroepen. Het resultaat was dat de Belgische driemansverdediging daardoor bestond uit Vertongen, Ciman en Kabasele. Die laatste twee vielen gisteravond behoorlijk door de mand. Verwonderlijk is dat niet. Kabasele komt bij Watford, toch niet echt een topper, nauwelijks of niet aan spelen toe komt. Laurent Ciman bleek een degelijke invaller tegen Bosnië-Herzegovina, maar heeft niet het niveau om als international regelmatig te presteren.

Ook de keuze voor Dries Mertens als ‘valse 9’ was een miskleun. Vriendschappelijke interlands zijn ideaal voor experimenten, maar als je met Lukaku, Benteke, Batshuayi en Origi over vier degelijke centrumspitsen beschikt, is het heel vreemd dat je Mertens in die rol uitspeelt. Vreemd genoeg zette de bondscoach het experiment na de rust verder. Bovendien kon Steven Defour niet echt Radja Nainggolan doen vergeten.

De Belgen domineerden de eerste speelronde, maar het trage aanvalsspel leverde slechts een kopballetje van Mertens op. Oranje was de meest dreigende partij en kwam verdiend op voorsprong dankzij een omgezette strafschop van Klaassen, na een overtreding van Vertongen en geklungel van Ciman.

Danny Blind gooide er in de tweede speelhelft een vijfde verdediger tegen aan en Oranje probeerde overeind te blijven. Moeilijk was dit niet, want het spelbeeld wijzigde niet. De enige opleving was een schot op de vuisten van Stekelenburg op een vrije trap van De Bruyne, na een overtreding op Carrasco binnen de zestien.

Carrasco was de beste Belg, maar de Rode Duivels werden pas gevaarlijk nadat Romelu Lukaku Dries Mertens kwam vervangen. Oranje hing in de touwen, maar se spits van Everton miste tot drie keer toe, zelfs een keer van op twee meter van de doellijn. Zijn inbreng maakte echter duidelijk dat de ploeg behoefte heeft aan een centrumaanvaller met présence voor doel.

De bezoekers ontsnapten aan een tweede tegentreffer na een indrukwekkende solo van verdediger Brenet en Carrasco zag een afgeweken bal achter Stekelenburg neerdwarrelen, zodat het imago van de Rode Duivels geen imagoschade leed. Een avond om vrolijk van te worden werd het helaas niet.

François Colin

Share.

About Author

3 reacties

  1. Jan Daelemans on

    Ik hou zo van die mooie dagen ….. ‘s morgens vroeg wakker schieten met een overwinning van Trump en ‘s avonds laat rustig inslapen met een gelijkspel van de Gouden Generatie .

  2. Pingback: ทำตาสองชั้น พระราม 9

  3. Pingback: Anya Fernald

Leave A Reply