Loon naar werken – gastauteur Jan Daelemans

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Deel dit artikel:

Oh…wat werden we er vorige week vaak mee geconfronteerd ! Politiekers – zowel op gemeentelijk als op federaal vlak – verdienen echt te veel !

Of neen, ze verdienen te weinig want velen – zowel boven als onder de taalgrens – moeten bijklussen.

Enerzijds noemen we ze vaak ‘zakkenvullers’, anderzijds willen we niet in hun schoenen staan …. je bent immers zo vaak kop van jut!!

Alles wel overschouwd is hun carrière meestal kort en wordt ze gestuurd door de partij. In feite mogen ze best een mooie cent verdienen voor zulk een onzeker en veeleisend bestaan, maar liefst niet meer dan we zelf in ons loonzakje vinden.

Trouwens….ook de carrière van topvoetballers is van korte duur! Zij moeten echter niet bijklussen. Ze mogen van de overheid zelfs niet gokken op eigen wedstrijden en de stress die gepaard gaat met een topwedstrijd is ook niet te onderschatten!

Anderzijds mogen zij geregeld ondermaatse prestaties leveren maar ook niet te veel want dan wordt hun coach aan de deur gezet .

 

Genoeg bedenkingen, niet cynisch worden ! Tijd voor echte ontspanning op donderdagavond: Zenit – Anderlecht , terugwedstrijd in de Europa League.

Voorgeschiedenis: Anderlecht heeft thuis met 2-0 gewonnen dankzij twee knappe goals van Acheampong, heeft het weekend ervoor Oostende ingepakt met o.a. twee sublieme doelpunten van Tielemans en – gelezen in mijn krant – per speler wordt een premie van 20.000 euro uitgekeerd bij plaatsing voor de volgende ronde! Wat een beleving voor spelers en supporters in het verschiet!

Zenit start beter dan Anderlecht maar dat is normaal …. het is koud in Sint-Petersburg en de supporters van Zenit gooien geregeld met sneeuwballen naar de Brusselaars. Paars-wit geraakt maar niet in de wedstrijd. Aanwinsten Stanciu, Chipciu en Thelin raken geen bal, laat staan een sneeuwbal en weten nauwelijks in welke richting te lopen .

Deschacht kreunt onder het Russisch geweld en roept voortdurend om bijstand bij Dendoncker.

Ik verschiet niet van de tussenstand na 87 minuten : 3-0 en uitgeschakeld .. en ik heb me een ganse wedstrijd geërgerd aan het troosteloze spel van onze (vice)kampioen in spe.

Niet te snel oordelen, Jan ! Bram Nuytinck wordt in de aanval gedropt en één minuut later kopt de onzichtbare Thelin – via Bram – de 3–1 op het bord en Anderlecht gaat door naar de volgende ronde !!

 

Niets dan lachende gezichten bij de spelers van Anderlecht …. je moet het maar doen …. slecht spelen en de kwalificatie afdwingen bij Zenit in de laatste minuut! En dat voor slechts 20.000 euro per speler!

Geef toe…een politieke loopbaan is bijna nooit zo stresserend!

Jan D.

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Leave A Reply