zondag, maart 3

Liverpool – Manchester United: Krijgt koppige Klopp klop?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op RedCafe, een grote online ontmoetingsplaats voor Manchester United-supporters, was er meer dan eens een meerderheid te vinden voor het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer. Nu het No(o)rse clubicoon zijn ploeg zondag als koploper van de Premier League naar Anfield leidt, zijn die mensen als sneeuw voor de zon verdwenen. Zo is voetbal.

Zegt u zondagmiddag uw afspraken maar af. Niet alleen in belang van de volksgezondheid, maar er is geen betere plek dan die pal voor uw televisie. Om 16:45 trapt de kampioen van Nederland thuis af tegen zijn – op dit moment – voornaamste uitdager, in dé voetbalklassieker van het land: Ajax – Feyenoord. Drie kwartier later rolt de bal op Anfield in hetzelfde scenario. Liverpool – Manchester United, de wedstrijd tussen de kampioen en de koploper. Dé wedstrijd van Engeland bovendien. Twee echte grootmachten, geen kunstmatig opgepompte oliegiganten. Dat belooft.

In de afgelopen jaren kon United geen vuist maken op Anfield. Één goal in vijf wedstrijden. Twee punten, bij de gratie van Mourinho’s antivoetbal. Winnen konden ze er niet, maar dat geldt voor de hele competitie. In eigen stadion verloor Liverpool sinds april 2017(!) geen competitiewedstrijd meer. De bookmakers verwachten ook niet dat United die reeks van 66 wedstrijden zonder nederlaag gaat stoppen, al staan de noteringen voor een overwinning van Liverpool ook een stuk hoger dan normaal.

Dat heeft veel te maken met het veelbesproken probleem centraal achterin. De drie eerste keuzes Virgil van Dijk, Joël Matip en Joe Gomez zijn geen van allen startklaar voor zondag, en de jonge alternatieven Sepp van den Berg, Nathan Phillips en Rhys Williams zijn niet goed genoeg. Zodoende staan er twee middenvelders centraal achterin – Fabinho (die dat verdienstelijk doet) en Jordan Henderson (die dat een stuk minder verdienstelijk doet). Klopp weigert een extra verdediger te kopen, ook al zullen Virgil en Gomez dit seizoen niet meer spelen.

Het is dezelfde koppigheid die Liverpool kampioen van Engeland, Europa én de wereld maakte, waarvan men nu vreest dat hij Liverpool gaat opbreken. Gaat dat zien. Zondagmiddag, 17:30, Anfield.

Liverpool FC: eindelijk kampioen! | Jan Willem Spaans

Share.

About Author

Jan Willem Spaans is een 25-jarige Amsterdammer. Hij schrijft voor onder meer De Witte Duivel, ELF Voetbal en is auteur van drie voetbalboeken. Zijn specialiteiten liggen in het Nederlandse en het Engelse voetbal en zijn hart in het Schotse!

Comments are closed.